G4Media.ro

Directorul Spitalului Județean Timișoara, după ce a fost presat de președintele CJ…

Sursa foto: Opinia Timișoarei

Directorul Spitalului Județean Timișoara, după ce a fost presat de președintele CJ să inaugureze noua maternitate: Nu riscăm securitatea mamelor și a nou născuților pentru scopuri electorale

Deschiderea noii Maternități Bega a Spitalului Județean Timișoara, care conform deciziei luate în decembrie de către Consiliul Județean Timiș e programată în august 2024, și care e cerută cu insistență să fie făcută de îndată de către șeful Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timișoara, aflat în campanie electorală, va avea loc mai devreme de termenul fixat, da asigurări managerul spitalului, medicul Dorel Săndesc, relatează Opinia Timișoarei.

”Deschiderea Maternității la 1 lunie era efectiv imposibilă: Spitalul a putut demara formalitățile pentru obținerea numeroaselor avize/autorizări obligatorii, legale (ISU, Mediu, DSP, Ministerul Sanătäții, CNCAN, etc.) doar DUPĂ predarea clädirii de către Consiliul Județean Timiș-care s-a întâmplat doar în dată de 29 Aprilie anul curent”, susține medicul.

El precizează că Nica a trimis o echipă de control la spital.

”Echipa de control trimisă astăzi de Dl. Nica a avut o intâlnire de lucru cu mine și alți 5 angajați ai Spitalului cu responsabilități în realizarea demersurilor legale, în care au constatat că formalitățile au fost demarate cu celeritate și că sunt într-o faza avansată de finalizare. Echipa de control a afirmat în față celor prezenți că având în vedere data la care a fost predată clădirea către Spital era imposibilă deschiderea Maternitäții la 1 lunie. Tema atacurilor Dlui Nica este una falsă: deschiderea Maternității la 1 lunie nu era posibilă, decât cu riscul punerii în pericol a securității mamelor și nou-născutilor- și toaăs lumea înțelege și știe asta”, a precizat medicul.

”Da, afirmăm că vom deschide Maternitatea în timp și în condiții de siguranță pentru pacienți, animați de responsabilitate și profesionalism, și nu de interese electorale”, a mai spus Dorel Săndesc.

Alin Nica, liderul administrației județene, a declarat, marți, că este inadmisibil ca noua maternitate să fie încă închisă. Clădirea în care se va muta Maternitatea Bega este încă nefolosită deși clădirea a fost finalizată și recepționată.

„Am trimis corpul de control la Spitalul Județean ca să verifice de ce noua maternitate nu s-a deschis la 1 iunie, așa cum era planificat. Ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean, care se ocupa de administrarea noii maternități, este inadmisibil. Corpul de control trebuie să verifice de ce o investiție majoră pentru Timișoara și județul Timiș este ținută închisă din cauza unor interese politice. Ei spun că nu au făcut nimic pentru că încă sunt lucrări, însă în realitate totul este gata, clădirea fiind recepționată și chiar intabulată. Mai mult, documentul trimis ca răspuns nici măcar nu este asumat de vreo persoană, semn că se fac presiuni imense și nimeni nu vrea să își asume nimic”, a declarat, marți, Alin Nica.

Dorin Săndesc a fost numit director al Spitalului Județean Timișoara de către PSD în 1 februarie 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De parca nu stim cine e sandesc. Daca era freddy presedinte cj era inaugurat deja.