G4Media.ro

Cine sunt experții angajați de Ministerul Educației să facă standardele profesionale pentru…

Sursa foto: G4Media.ro

Cine sunt experții angajați de Ministerul Educației să facă standardele profesionale pentru profesori în 30 de zile

Ministerul Educației a semnat 6 contracte cu experți individuali care să facă standardele profesionale pentru cadrele didactice, potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro de pe site-ul UMPFE. Acest lucru a fost făcut printr-o procedură folosită tot mai des de instituție, prin proiectul ROSE, finanțat de Banca Mondială, proiect care se supune regulilor de achiziții internaționale, agreate de BM. Guvernul României are un acord de împrumut pentru finanțarea acestui program în valoare de 200 de milioane de euro.

Toate anunțurile de semnare a contractelor au fost publicate pe 27 mai 2024.

Experții sunt:

Monica Coste este profesor pentru învățământul preșcolar la Grădinița Universității Babeș-Bolyai și cadru didactic asociat la Universitatea “Babeş-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul Științe ale Educației.

Coralia Matei este profesor pentru învățământul primar la Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești, inspector pentru învățământ primar la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, a fost formator în proiectul CRED.

Simona Ifltimescu este conferențiar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

Maria Kovacs este manager de programe educaționale la Fundația Noi Orizonturi. A fost „profesor de engleză și geografie și, în ultimii 25 de ani, s-a concentrat pe promovarea alfabetizării și a gândirii critice pentru a crește echitatea în sistemul educațional românesc”, potrivit auto-descrierii din prezentarea ca speaker la o conferință din 2021.

Elisabeta Mitroi este expert senior în cadrul național al calificărilor, conform profilului de LinkedIn. A fost consultant educațional independent în mai multe state, printre care Kuweit și Arabia Saudită, iar în 2012-2014 a coordonat la UEFISCDI proiectul FSE care viza îmbunătățirea calității învățământului superior și a cercetării prin implementarea de noi metodologii de abilitare, auditul resurselor umane, evaluarea capitalului intelectual și dezvoltarea de instrumente de identificare a plagiatului.

Simona Velea este coordonatorul echipei de experți. Este conferențiar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice – director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD). Predă ca titular cursurile Psihologia educației, Pedagogie, Managementul clasei, Psihopedagogia adolescenților, tinerilor și adulților, conform profilului său de pe un site de prezentare a cadrelor didactice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. cunoscand PSDNLUMR ori nu vor face nimic (vor da vina pe greaua mostenire de la „altii” care au condus timp de 35 de ani Romania ), ori vor gasi o metoda de a le folosi in interes propriu si de a mari si mai mult influenta politica asupra personalului din educatie .. .oricum nu ii intereseaza domeniul asta