G4Media.ro

ISW: Preoții Bisericii Ortodoxe Ruse distrug identitatea copiilor ucraineni deportați

foto: Wikimedia Commons

ISW: Preoții Bisericii Ortodoxe Ruse distrug identitatea copiilor ucraineni deportați

O investigație comună a revistei studențești de opoziție din Rusia DOXA și a proiectului Kidmapping a dezvăluit rolul pe scară largă al Bisericii Ortodoxe Ruse în rusificarea copiilor ucraineni deportați, arată cea mai recentă analiză a Institutului pentru studierea războiului (ISW), citată de cotidianul ucrainean Pravda.

DOXA scrie că, încă din primele zile ale invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina în 2022, oficialii ruși au deportat copiii din orfelinatele și internatele din regiunea ocupată Donețk în regiunea Rostov din Rusia, unde au fost vizitați de Mitropolitul de Rostov și Novocerkassk Mercur (Igor Ivanov), care le-a vorbit despre Biserica Ortodoxă Rusă, pătând să-i încurajeze să ia în considerare botezul în Biserica Ortodoxă Rusă (BOR).

De asemenea, clerul BOR i-a încurajat pe copiii ucraineni deportați să se boteze în Biserica rusă și i-a încurajat să se alăture diferitelor organizații de tineret „militar-patriotice” din Rusia.

DOXA și Kidmapping au descoperit, de asemenea, că copiii deportați din regiunile ocupate Donețk și Lugansk erau ținuți în adăposturile BOR din regiunea Voronej, unde clerul și oficialii asociați organizează evenimente „militar-patriotice” pentru copiii deportați, cu scopul de a încuraja sentimentele pro-rusești și de a-i rupe pe copii de identitatea lor ucraineană.

ISW a evaluat anterior că Biserica Ortodoxă Rusă joacă un rol important în punerea în aplicare a planului Kremlinului de a ocupa Ucraina. Acest lucru se extinde la eforturile rusești de rusificare a copiilor ucraineni deportați care trăiesc în Rusia.

Comisarul pentru drepturile copilului numit de Kremlin, Maria Lvova-Belova, împotriva căreia Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru rolul său în facilitarea deportării copiilor ucraineni, este căsătorită cu un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse. Lvova-Belova și soțul ei au adoptat ei înșiși un copil ucrainean deportat din Mariupol, ceea ce evidențiază implicarea personală a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor oficiali de la Kremlin în deportarea copiilor ucraineni.

ISW continuă să susțină că deportarea copiilor ucraineni cu intenția de a le distruge identitatea ucraineană prin astfel de proiecte de rusificare reprezintă o încălcare a Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid, care interzice „transferul forțat al copiilor unui grup către un alt grup”, deoarece acest lucru constituie un act de genocid.

Principalele constatări ale ISW pentru data de 4 iunie:

  • Unii comentatori militari ruși continuă să se plângă de capacitățile superioare ale dronelor ucrainene și de capacitățile de război electronic (EW) pe câmpul de luptă, continuând în același timp să sublinieze ciclurile rapide și constante de inovare tactică și tehnologică care modelează spațiul de luptă ucrainean.
  • Se pare că Ucraina și partenerii săi au pregătit un document pentru Summitul global pentru pace din Elveția din 15 iunie, care solicită un angajament viitor cu Rusia pe o gamă limitată de aspecte legate de invazia rusă în Ucraina, deși este puțin probabil ca Kremlinul să se angajeze în negocieri semnificative cu privire la această propunere sau la orice altă soluționare mai amplă a războiului din Ucraina.
  • Rusia desfășoară o campanie de război hibrid pe scară largă care vizează țările NATO, în paralel cu eforturile Rusiei de a-și spori capacitățile militare convenționale în vederea pregătirii pentru un potențial conflict cu NATO
  • La 4 iunie, Vladimir Putin l-a numit pe prim-vicepreședintele Consiliului Federației și secretar al Rusiei Unite, Andrei Turchak, în funcția de guvernator interimar al Republicii Altai.
  • Noul ministru rus al Apărării Andrei Belousov ar fi invitat mai mulți corespondenți de război și bloggeri militari ruși să se întâlnească cu el pentru a atrage mai mulți participanți în spațiul informațional rusesc, ceea ce a atras critici limitate din partea unui important blogger militar rus.
  • Trupele rusești au avansat recent în apropiere de Volceansk, Seversk și Donețk.
  • Se pare că armata rusă continuă să trimită cu forța militari ruși, inclusiv pe cei cu probleme grave de sănătate, pentru a lupta în Ucraina.
  • Rusia continuă eforturile de a militariza tinerii ucraineni deportați și de a-i pregăti pentru un viitor serviciu în cadrul forțelor armate ruse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...