G4Media.ro

Reabilitare judecătorească pentru fostul ministru Monica Iacob Ridzi / Înalta Curte a…

Sursa foto: Facebook / Monica Iacob Ridzi

Reabilitare judecătorească pentru fostul ministru Monica Iacob Ridzi / Înalta Curte a constatat încetarea decăderilor și interdicţiilor în acest caz / A făcut 2 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost condamnată inițial la 5 ani pentru abuz în serviciu

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus reabilitarea judecătorească a fostului ministru  Monica Maria Iacob Ridzi cu privire la condamnarea de 5 ani închisoare, rămasă definitivă în 16 februarie 2015.

”După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârii judecătorești prin care s-a pronunțat condamnarea pentru care s-a dispus reabilitarea.

Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința ÎCCJ.

Dacă decizia va rămâne definitivă, condamnarea ei va fi ștearsă din cazierul judiciar.

În 2015, Monica Iacob Rindzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind manifestările organizate în anul 2009, de Ziua Națională a Tineretului. Alături de ea au fost judecate şi condamnate atunci alte 11 persoane, foşti angajaţi ai Ministerului Tineretului, administratori de firme și colaboratori.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Monica Iacob Ridzi că a plătit servicii fictive unor companii pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului. Prejudiciul a fost  estimat la peste 600.000 de euro.

Ea a fost eliberată după 2 ani și 8 luni de închisoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ce ziceti…se intoarce in politica d-an Ridzi?!

  2. Nu pot sa uit ce praduiala a inceput cand PDL a intrat la guvernare…campionii…acum toti sunt ascunsi sub „istorica” umbrela a PNL-lui…ne miram de ce au facut alianta cu PSD pana la urma

  3. O s-o vedem in curand in parteneriate de consultanta cu Fii.rea & Co si cu Rares „taiem pensii speciale in 30 de zile” & Co. Impreuna vor lupta cu indarjire cu fortzele oculte nevazute pentru bunastarea Romanilor de pretutindeni.
    Avand in vedere experienta de necontestat a dnei Ridzi, imi imaginez deja sacrificiul suprem pe care vor continua sa-l faca pentru ca noi s-o ducem bine.
    Noi, in schimb, niste nerecunoscatori! Va zic sincer ca nu-i meritam!!!!