G4Media.ro

Australia renunță la lupta în instanță cu X pentru eliminarea unei postări…

Sursa foto: Patrick Pleul / POOL / AFP

Australia renunță la lupta în instanță cu X pentru eliminarea unei postări care prezintă momentul în care un preot este înjunghiat în biserică

Autoritatea australiană de supraveghere online a renunțat miercuri la o acțiune în justiție pentru a forța compania X a lui Elon Musk să elimine postările care prezintă momentul înjunghierii unui preot din Sydney, scrie France24.

„Am decis să renunț la procedura în fața Curții Federale împotriva X Corp”, a declarat comisarul pentru eSafety, Julie Inman Grant, într-un comunicat.

Organismul de supraveghere ordonase companiei lui Musk să elimine la nivel global aproximativ 65 de clipuri video și audio cu atacul din 15 aprilie dintr-o biserică.

Dar X a contestat dreptul comisiei de a emite un ordin de retragere la nivel global, argumentând că geoblocarea utilizatorilor din Australia era suficientă.

Organismul de supraveghere a susținut că măsurile luate de X au fost ușor de evitat prin utilizarea unor servicii populare de mascare a locației, precum VPN.

Inman Grant – o fostă angajată a Twitter – a apărat decizia de a acționa în justiție: „Îmi susțin anchetatorii și deciziile luate de eSafety”.

„Singurul nostru scop și singurul nostru obiectiv în emiterea avizului de eliminare a fost să împiedicăm ca această înregistrare extrem de violentă să devină virală, să incită potențial la alte violențe și să provoace mai mult rău comunității australiene”, a spus ea.

Postările arătau cum episcopul ortodox asirian Mar Mari Emmanuel este înjunghiat de aproximativ șase ori în timpul unei predici transmise în direct.

Înregistrarea video a atacului, care s-a răspândit pe scară largă pe rețelele de socializare și a declanșat o revoltă a credincioșilor bisericii din vestul orașului Sydney, a fost acuzată de autoritățile australiene că a alimentat tensiunile din cadrul comunității.

„Standarde de decență”

Un tânăr de 16 ani a fost acuzat de „comiterea unui act terorist” în legătură cu atacul, despre care se spune că a fost motivat religios.

Comisarul pentru eSafety a declarat că majoritatea australienilor au acceptat faptul că astfel de materiale nu ar trebui difuzate la televiziune.

Acest lucru „ridică întrebarea evidentă de ce ar trebui să fie permisă distribuirea liberă și accesibilă online 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru oricine, inclusiv pentru copii”, a spus ea.

Inman Grant a declarat că X retrage în mod obișnuit conținut la nivel global, citând eliminarea unei compilații video cu un bărbat înarmat cu un cuțit într-un mall din Sydney în aprilie.

Alte platforme importante s-au conformat cererilor și notificărilor de eliminare ale organismului de supraveghere legate de atacul de la biserică, a spus ea, inclusiv Meta, Microsoft, Google, Snap, TikTok, Reddit și Telegram.

„Acest lucru se datorează faptului că videoclipul a încălcat termenii lor de serviciu și standardele lor de decență”.

Inman Grant a declarat că acum „salută oportunitatea” unei revizuiri pe fond a deciziei sale de către Tribunalul de Apel Administrativ al țării.

Decizia ei de a renunța la acest caz a urmat unui eșec luna trecută, când Curtea Federală a refuzat să prelungească ordinul de interzicere globală în timp ce procesul era în curs de desfășurare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează