G4Media.ro

Ucraina derulează un atac masiv de tip DDoS asupra agențiilor guvernamentale și…

Sursa foto: © Michael Borgers | Dreamstime.com

Ucraina derulează un atac masiv de tip DDoS asupra agențiilor guvernamentale și companiilor mari din Rusia (surse)

Experți ai Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina derulează un atac cibernetic pe scară largă în Rusia, unde funcționarea mai multor servicii electronice este perturbată, a declarat pentru Ukrainska Pravda o sursă din serviciul secret GUR.

Activitatea unui număr de agenții guvernamentale și companii private din Federația Rusă a fost de fapt paralizată, a afirmat această sursă. Roskomnadzor, agenția specializată din Rusia, susține că defecțiunile sunt rezultatul unei „defecțiuni a rețelei de comunicații de bază”. Cu toate acestea, potrivit surselor UP, adevăratul motiv este un atac DDoS pe scară largă, care este derulat în prezent de GUR.

Începând cu ora 11.00 a zilei de 5 iunie, nu mai era posibil accesul la serviciile electronice ale site-ului serviciilor guvernamentale, precum și la serviciile mai multor ministere: Ministerul Apărării, Finanțelor, Afacerilor Interne, Justiției, Industriei și Energiei, Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Situațiilor de Urgență.

Site-ul și serviciile Serviciului Federal de Impozite al Federației Ruse sunt blocate. A fost publicat un mesaj al Serviciului Federal Vamal, în care se precizează că „din cauza unui atac masiv DDoS asupra operatorilor de telecomunicații, schimbul de informații cu participanții la activitatea economică externă este dificil”.

Compania United Aircraft Manufacturing Company a anunțat lipsa accesului la rețea. Activitatea ei a fost paralizată pentru o perioadă de timp. De asemenea, au fost înregistrate eșecuri în funcționarea serverelor de stocare în cloud ale Federației Ruse „gosoblako”.

Serviciile unor instituții bancare sunt indisponibile, în special ale Sberbank și Alfabank.

Potrivit sursei citate, există, de asemenea, întreruperi serioase în funcționarea rețelei VKontakte, unde o serie de servicii sunt indisponibile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...