G4Media.ro

În lipsa zăpezii, săniile de vară devin noua modă în judeţul Braşov…

Sursa foto: Bistrițeanul

În lipsa zăpezii, săniile de vară devin noua modă în judeţul Braşov / Investiții la Predeal și Poiana Brașov de 28 de milioane de lei

Din cauza lipsei zăpezii pe timpul iernii, dar și pentru a atrage turiști pe perioada verii, autoritățile din Brașov investesc în pârtii pentru sănii de vară, relatează Bună Ziua Brașov.

Pregătit de aproximativ un an, proiectul saniei de vară de la Predeal a intrat în etapa găsirii unui constructor. Astfel, după ce a obţinut toate avizele necesare, ultimul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, Primăria a lansat licitaţia pentru proiectarea, execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică pe perioada derulării lucrărilor, valoarea contractului fiind estimată la 8.009.102 lei, cu tot cu TVA.

Conform caietului de sarcini, sania de vară de la Predeal se va construi pe partea stângă a Pârtiei Clăbucet şi va trece parţial prin pădure. Lungimea traseului de urcare va fi de 332 de metri, iar cea a traseului de coborâre (care va fi folosit de turişti) este de 490 de metri. Conform proiectului, instalaţia, va avea o capacitate de 320 de persoane pe oră şi va fi dotată cu 22 de sănii cu 2 locuri (un adult şi un copil).

Proiectul saniei de vară din Poiana Brașov este unul mult mai vechi, fiind anunţat încă din anul 2012. Mulţi ani, proiectul a rămas doar la stadiul de intenţie, până anul trecut, când a fost lansată licitaţia. Contractul de lucrări, cu o valoare de 20.411.473 lei, cu tot cu TVA, a fost atribuit în luna februarie a acestui an, când Braşov a promis că instalaţia va fi inaugurată în toamna acestui an.

Sania de vară din Poiana Braşov va fi amplasată pe partea stângă a Pârtiei Bradul. Instalaţia va avea o urcare de 550 m, 990 m de traseu de coborâre şi 60 de sănii

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...