G4Media.ro

Armata israeliană anunță moartea unui soldat în urma unor confruntări cu Hezbollah

Sursa foto: ANWAR AMRO / AFP

Armata israeliană anunță moartea unui soldat în urma unor confruntări cu Hezbollah

Un soldat israelian a murit în nordul țării, a anunțat joi, 6 iunie, Tsahal. Luptele au loc în prezent în apropiere de Liban, unde drone explozive au fost lansate spre Israel, potrivit BFM TV.

Armata, care a publicat identitatea soldatului pe site-ul său, nu a precizat locul exact al decesului. Miercuri, într-un climat de război latent cu Hezbollah, armata a anunțat că „două drone explozive lansate (din Liban) au lovit zona Hurfeish”, un oraș situat la mai puțin de 5 km de linia de demarcație cu Libanul.

Anterior, joi, aceeași armată israeliană revendicase un atac aerian împotriva unei școli aparținând Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNrwa) din Fâșia Gaza, care ar fi găzduit „o bază a Hamas”. Cel puțin 37 de persoane au fost ucise, potrivit grupului palestinian.

Miercuri, Statele Unite au avertizat împotriva unei „escaladări” în Liban, subliniind că aceasta ar pune în pericol securitatea Israelului.

Washingtonul a reacționat la comentariile premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a declarat că Israelul este „pregătit pentru o operațiune foarte intensă” la frontiera sa de nord.

Schimburile zilnice de focuri de armă dintre armata israeliană și Hezbollahul libanez s-au intensificat în ultimele zile, în contextul războiului din Fâșia Gaza dintre Israel și Hamasul palestinian, al cărui aliat este Hezbollahul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...