G4Media.ro

MEDUZA: Putin susține că Rusia deține de cinci ori mai mulți prizonieri…

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

MEDUZA: Putin susține că Rusia deține de cinci ori mai mulți prizonieri decât Ucraina. Raportul este același și în rândul militarilor uciși pe front, spune el

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, la o întâlnire cu jurnalişti de la agenţiile de presă străine, că în Ucraina sunt 1.348 de prizonieri din rândul militarilor ruşi, iar în Rusia sunt de aproximativ cinci ori mai mulţi militari capturaţi din rândul forţelor armate ucrainene – 6.465 de persoane.

Potrivit Rador Radio România care preia publicația independentă rusă Meduza, acesta a fost răspunsul dat de preşedintele rus jurnalistului France Presse, Karim Talbi, care a întrebat de ce Rusia nu dezvăluie pierderile umane înregistrate.

„De regulă, nimeni nu vorbeşte niciodată despre numărul celor decedaţi şi dacă o face, atunci, de regulă, denaturează cifrele reale. Pierderile noastre, în mod special cele ireparabile, sunt de câteva ori mai mici faţă de cele înregistrate de partea ucraineană. Pot să dau cifre exacte despre cei ţinuţi în prizonierat. Sunt 1.348 de militari de-ai noştri. Noi avem în prizonierat 6.465 de militari ucraineni. Dacă este vorba despre pierderi irecuperabile, atunci raportul este aproximativ acelaşi, de 1 la 5”, a spus Putin.

Potrivit liderului de la Kremlin, armata Ucrainei pierde lunar până la 50.000 de militari – numărul, conform evaluării sale, îi include atât pe cei uciși cât și pe răniţi.

Putin a adăugat că mobilizarea în Ucraina nu rezolvă problema, ci doar „acoperă pierderile”.

„Administraţia SUA insistă ca pragul vârstei de recrutare să fie redus la 18 ani. Consider că Administraţia SUA va forţa conducerea actuală să ia această decizie, iar apoi va scăpa de Zelenski, a susţinut Putin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Vrabia malai viseaza, iar Putin minciuni malaxeaza…. Cand nu e vrabie…

  2. Ceea ce spune Putin acum este SIMILAR cu ce scria acum cateva zile trollul rus axa răului!
    Dacă s-ar putea ecrana cumva muntele de minciuni pe care Rusia il propagă 95% din forta ei ar dispărea! 😏

  3. Referitor la nr de prizonieri s-ar putea sa fie adevarat: am înțeles ca atunci când au ocupat Kievul după 3 zile de la începerea Op Spec au luat ff mulți prizonieri. Mai ales din centrul orașului, de pe Maidan.

    • La 3 zile după începerea Op spec…. Pe bune? Nici când trollezi n-ai voie să zici „război”?