G4Media.ro

Stoltenberg : NATO nu are „niciun plan de desfășurare de forțe în…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg : NATO nu are „niciun plan de desfășurare de forțe în Ucraina”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi, la Helsinki, că Alianța nu intenționează să își trimită trupele în Ucraina, transmite BBC.

Președintele Finlandei a declarat, de asemenea, că țara sa nu intenționează să trimită trupe în Ucraina.

Pe de altă parte, Stoltenberg a afirmat că aliații occidentali trebuie să se asigure că nu se vor repeta întârzieri ale ajutorului militar acordat Ucrainei similare cu cele de la începutul acestui an.

În timpul vizitei sale în Finlanda, Stoltenberg a declarat că Ucraina are nevoie de „predictibilitate și responsabilitate” din partea aliaților NATO în ceea ce privește sprijinul militar.

„În ultimele luni, am văzut unele lacune, unele întârzieri în furnizarea de asistență militară pentru Ucraina. Trebuie să ne asigurăm că acest lucru nu se va mai întâmpla”, a spus Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele finlandez Alexander Stubb.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu se poate asa ceva!!! Stoltenberg o sa te certe doamna Marionette (Mirela, Vanatorul d. C) pentru asa ceva. Ea insista sa mergeti acolo mai repede domnule. O sa primiti un mail tare urat… Din partea ei.

  2. Si acum adica Finlanda nu vrea sa trimita trupe. Tocmai ea, care are cea mai mare granita cu putinta cu Rusia? Si eu care ii credeam vikingi. Lasa ca trimit Franta si Estonia.

  3. De ce nu? 😐 Dacă Putin folosește arme nucleare tactice in Ucraina NATO trebuie să intervină! Când intervine trebuie să aibă ca scop eliberarea teritoriului ucrainean conform granițelor de drept internațional! Așadar mergând prudent cu atitudine de tip „să nu supărăm Rusia” NATO obține efectul advers, Rusia poate fi încurajată să folosească arme nucleare tactice!
    NATO ar trebui să spună sincer că ARE plan de intervenție in Ucraina și care este linia roșie, dar dacă este încălcată să fie gata să intervină!

    • „Daca” iti spune ceva Mirela? Singura il folosesti. Dar eliberarea teritoriile din Georgia pe cand? Eliberarea Moldovei de Transnistria pe cand? Nato deja „supara” Rusia pentru ca le a dat voie sa atace teritoriul rusesc cu rachete. Nato nu poate sa aibe un plan de interventie acolo pentru ca asta inseamna implicare directa, adic fix ceea ce nu vrea nimeni. Nici macar Franta. Franta prin Attal a spus ca trimite instructori, in niciun caz unitati de lupta. America nu o sa trimita nimic, Uk la fel, Finlanda la fel etc… Are un plan de interventie, cu siguranta nu ar lasa sa cada Kiev sau vestul Ucrainei, dar acolo se va negocia la sange.