G4Media.ro

Un atac asupra unui sat din Sudan a ucis aproximativ 100 de…

Captura X

Un atac asupra unui sat din Sudan a ucis aproximativ 100 de persoane

Un atac al unui grup paramilitar asupra unui sat din centrul Sudanului s-a soldat cu „până la 100” de morți, au afirmat joi activiștii prodemocrație, potrivit Le Figaro.

Forțele de sprijin rapid (RSF), paramilitari aflați în război cu armata sudaneză din aprilie 2023, „au atacat satul de două ori” miercuri cu artilerie grea, a declarat „comitetul de rezistență”.

Această organizație locală, care gestionează ajutorul reciproc între locuitori, a adăugat că „așteaptă un bilanț confirmat al morților și răniților” în Wad al-Noura, un sat din statul al-Jazira.

Pe rețelele de socializare, activiștii comitetului au postat imagini cu ceea ce au descris ca fiind o „groapă comună” într-o piață publică, cu rânduri de corpuri învelite în giulgiuri albe.

În puțin peste un an, războiul a făcut zeci de mii de victime și a aruncat Sudanul într-o criză umanitară majoră. RSF a asediat și atacat în mod repetat sate întregi din întreaga țară, în special în statul al-Jazira.

Într-o declarație emisă joi, paramilitarii au declarat că au atacat trei tabere ale armatei în regiunea Wad al-Noura și că s-au confruntat cu rivalii lor „în afara” zonei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...