G4Media.ro

Agent de poliție din Cluj, reținut pentru luare de mită / Ar…

Sursa Foto: Captură Youtube

Agent de poliție din Cluj, reținut pentru luare de mită / Ar fi primit 12.000 euro pentru a distruge un proces verbal pentru consumul de alcool al unui șofer implicat într-un dosar penal

Procurorii DNA Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a agentului de poliție Emanuel Perde, sub acuzația de luare de mită și complicitate la trafic de influență.

Acesta ar fi încasat de la o persoană 1.000 de euro pentru a-i remite un proces-verbal de constatare a contravențiilor necompletat, știind că scopul este rezolvarea situației juridice a unei persoane depistate conducând sub influența alcoolului.

Anterior, aceeași persoană ar fi primit 12.000 de euro de la un șofer prins băut la volan pentru a distruge probele și recupera permisul, dar fără succes.

”La data de 05 iunie 2024, inculpatul Perde Emanuel ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravențiilor, necompletat, cunoscând că scopul remiterii acestui document este aparenta rezolvare de către persoana respectivă a situaţiei juridice a celor depistați conducând sub influenţa alcoolului, astfel încât aceștia să nu mai răspundă pentru fapta săvârşită.

Anterior, în luna februarie a anului 2023, persoana respectivă ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului suma de 12.000 euro pentru a-i rezolva problema dosarului penal, în sensul înlăturării şi distrugerii actelor care atestau consumul de alcool şi al recuperării permisului de conducere.

Pentru a crea aparența că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obținut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancţionat doar pentru depăşirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe menţiunile cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului.

Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului”, se precizează în comunicatul DNA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...