G4Media.ro

Viktor Orban a anunțat două condiții pentru a-l susține pe Mark Rutte…

Sursa foto: European Council

Viktor Orban a anunțat două condiții pentru a-l susține pe Mark Rutte la șefia NATO: să revină asupra criticilor aduse Ungariei și să permită Budapestei să nu participe la presupuse operațiuni militare aliate

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că are două condiții pentru a-l susține pe premierul olandez Mark Rutte, care candidează la postul de secretar general NATO. Prima este să revină asupra criticilor aduse Ungariei pe tema respectării statului de drept și a valorilor europene, transmite Kronika, care citează un interviu dat de Orban publicației Mandiner.

”Ungaria are o revendicare de onoare împotriva primului ministru olandez, care a vorbit anterior despre excluderea maghiarilor din UE și punerea în genunchi a Ungariei, în același mod în care au făcut-o ocupanții germani și Stalin. Trebuie să facă ceva în privința acestei situații, cere încrederea Ungariei într-o astfel de funcție, așa că este de așteptat să se prezinte și să spună ceva despre asta”, a declarat Viktor Orban.

Reamintim că Mark Rutte a criticat în trecut Ungaria pentru derapajele antidemocratice, inclusiv cele legate de legislația anti-LGBT.

Cealaltă cerere a lui Viktor Orbán e un acord cu viitorul secretar general prin care Ungariei să îi fie permis să nu participe la operațiunile NATO împotriva rușilor din Ucraina, chiar dacă este membră NATO.

De remarcat că NATO nu desfășoară nici o operațiune militară în Ucraina, dar Orban, calul troian al Rusiei, a întreținut o campanie de manipulare constantă împotriva NATO și UE în ultimii doi ani.

Săptămâna trecută, Viktor Orban anunțase într-o vizită la Salonta că e dispus să îl susțină pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general NATO.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Cu alte cuvinte Orban vrea să rămână fată mare. Pt. Putin, cu siguranță.

  2. Dupa ce a fost atat de destept incat a spus ca vrea sa ingenuncheze Ungaria pe tema lgbtq… , cam greu sa-i obtina votul.

  3. Marea putere militara din Nato,Ungaria pune conditii. Mare minune ca mai sunt in Nato distrusii astia care lucreaza pe fata alaturi de motivul pentru care a fost creata alianta defensiva Nato: Sovieticii.