G4Media.ro

Negocierile dintre sindicaliști și Radio România au eșuat, sindicatul anunță că strânge…

Sursa Foto: Facebook/ Radio Romania

Negocierile dintre sindicaliști și Radio România au eșuat, sindicatul anunță că strânge semnături pentru grevă

Negocierile Contractului Colectiv de Muncă din Societatea Română de Radiodifuziune – SRR au eșuat joi după o întâlnire între conducerea instituției și sindicatul FAIR-MediaSind, potrivit unui comunicat al sindicatului. Reprezentanții angajatorilor au respins oferta de creștere a salariilor și anunță că au început să strângă semnături pentru grevă.

Sindicaliștii au calificat oferta financiară finală a Radioului public drept ”umilitoare”. Ei susțin că e vorba despre o majorare salarială în cuantum de 150 lei brut (adică aproximativ 88 lei net). Următoarea majorare salarială este propusă pentru data de 1 ianuarie 2025, ca urmare a introducerii, la propunerea Federației FAIRMediaSind, a coeficientului individual în salariu.

Federația FAIR-MediaSind a decis declanșarea conflictului colectiv de muncă. Vineri, avocații federației vor notifica Inspectoratul Teritorial de Muncă București, iar angajații instituției vor fi invitați să semneze tabelul pentru participarea la greva de avertisment și la greva generală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. N-avem Operă ca la Sydney (începută-n 1956), nici Filarmonică ca la Berlin (1960), ascultăm în boxe ce e pe scenă, aleșii locali preferând a investi în stadioane. Poate vom fi campioni europeni, dar probabilă e și o comasare până-n 2028 a programelor Actualități, Cultural și Muzical, din aplaudate apeluri la a economisi, că datoria externă e respectabilă.

    • radio si TV national trebuie desfiintate.institutii fantom care sug bugetul tarii cu nerusinare