G4Media.ro

România, SUA și alte 15 țări cer un acord de încetare a…

Sursa foto: MOHAMMED ABED / AFP

România, SUA și alte 15 țări cer un acord de încetare a focului în Gaza și eliberarea ostaticilor luați de Hamas

Liderii din 17 țări, printre care România, SUA și Marea Britanie, au făcut publică joi o declarație comună prin care cer Hamas să accepte planul pleședintelui Joe Biden pentru un acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Declarație comună a liderilor din România, Statele Unite, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franța, Germania, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda și Regatul Unit referitoare la Gaza:

În calitate de lideri ai unor țări profund îngrijorate de situația ostaticilor deținuți de Hamas în Gaza, printre care se numără mulți dintre cetățenii noștri, sprijinim pe deplin demersurile pentru un acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor, care se află acum pe masa de discuții și care a fost prezentat de Președintele Biden la data de 31 mai 2024. Nu mai este timp de pierdut. Facem apel la Hamas să încheie acest acord, pe care Israelul este pregătit să îl urmeze, și să înceapă procesul de eliberare a cetățenilor noștri.

Observăm că acest acord ar duce la o încetare imediată a focului și la reabilitarea Gaza, alături de garanții de securitate pentru israelieni și palestinieni și oportunități pentru o pace pe termen lung mai durabilă și o soluție cu două state. În acest moment decisiv, facem apel la liderii Israelului, precum și la Hamas, să facă orice compromisuri finale necesare pentru a încheia acest acord și pentru a aduce ușurare familiilor ostaticilor noștri, precum și celor din ambele părți ale acestui conflict teribil, inclusiv populațiilor civile. Este timpul ca războiul să ia sfârșit, iar acest acord este punctul de plecare necesar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Cam atat a facut Romania pentru cetatenii ei tinuti de hamas