G4Media.ro

Emmanuel Macron anunță că Franța va furniza Ucrainei avioane Mirage 2000-5

sursa foto: captura video

Emmanuel Macron anunță că Franța va furniza Ucrainei avioane Mirage 2000-5

„Franța îi va ajută pe ucraineni să reziste războilui Rusiei, dar nu dorim o escaladare”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron, potrivit lefigaro.fr

Cu trei zile înainte de alegerile europarlamentare și după ceremonia aniversării celor 80 de ani de la ZiuaZ, Macron a anunțat că o va semna o nouă cooperare cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu care va avea o întrevedere vineri, urmând ca Franța să furnizeze Ucrainei avioane Mirage 2000-5

„În termeni foarte concreți, vom lansa o nouă formă de cooperare cu Ucraina, mâine, urmând să le furnizăm Mirage 2000-5 și ne vom oferi să instruim piloții”, a spus Macron, fără a preciza pentru moment numărul de aparate.

Liderul Feanței a lansat și alte declarații, precum:

  • „Vom fi implacabili în fața antisemitismului”
  • „Vom fi implacabili în fața antisemitismului. Actele antisemite au crescut în mod inexplicabil. Când văd tineri afectați de situația din Gaza, înțeleg. Dar când acest lucru devine legitimarea actelor antisemite, nu este același lucru (…)”
  • Despre recunoașterea statului Palestina: „Nu recunoști un stat pe baza indignării”. În privința recunoașterii statului Palestina, „nu există niciun tabu”. Dar șeful statului nu crede că o astfel de recunoaștere ar „pune presiune” asupra lui Benyamin Netanyahu pentru o încetare a focului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...