G4Media.ro

Guvernul american va investiga Nvidia, Microsoft și OpenAI în domeniul inteligenței artificiale

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Guvernul american va investiga Nvidia, Microsoft și OpenAI în domeniul inteligenței artificiale

Guvernul american va deschide investigații pentru a stabili dacă OpenAI, Nvidia și Microsoft se fac sau nu vinovate de practici anticoncurențiale, a relatat joi New York Times, citat de Le Figaro.

Potrivit cotidianului american, Departamentul de Justiție va conduce investigațiile privind Nvidia, în timp ce Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) se va concentra asupra OpenAI și Microsoft.

Contactate de AFP, OpenAI, Nvidia, Departamentul de Justiție și FTC au refuzat să comenteze. Microsoft nu a răspuns imediat. De la lansarea interfeței ChatGPT în noiembrie 2022, a existat o cursă frenetică pentru a obține un avantaj în așa-numita inteligență artificială (AI) generativă. Dezvoltarea acestei tehnologii necesită investiții colosale, în principal în servere și procesoare pentru a antrena software-ul.

Investiții colosale

Doar câțiva giganți din domeniul tehnologiei au capacitatea de a aloca sumele necesare pentru a deveni un jucător legitim în domeniul inteligenței artificiale generative. OpenAI este foarte bine poziționat, deoarece a fost primul care a oferit interfața ChatGPT. Microsoft este, de asemenea, într-o poziție bună, datorită unui parteneriat cu OpenAI, prin introducerea acestei tehnologii în produsele și serviciile destinate consumatorilor, ceea ce îi permite să înceapă să își monetizeze investițiile.

Nvidia ocupă o poziție centrală în industria semiconductorilor. Cipurile sale, cunoscute sub numele de unități de procesare grafică (GPU), sunt de departe cele mai solicitate pentru dezvoltarea inteligenței artificiale generative. La începutul lunii ianuarie, FTC a anunțat că a lansat o investigație privind investițiile colosale făcute de Microsoft, Google și Amazon în principalele start-up-uri de inteligență artificială generativă, OpenAI și Anthropic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...