G4Media.ro

Procesul lui Hunter Biden: Joe Biden nu-și va grația fiul dacă va…

Sursa foto: Nicholas Kamm / AFP

Procesul lui Hunter Biden: Joe Biden nu-și va grația fiul dacă va fi condamnat

Președintele american Joe Biden a afirmat, într-un interviu acordat postului ABC News, că nu-și va grația fiul dacă acesta va fi condamnat, scrie Le Figaro.

Întrebat dacă ar exclude grațierea fiului său Joe Hunter, judecat pentru presupusa achiziție ilegală a unei arme de foc în 2018,  Joe Biden a răspuns „da”. Chestionat dacă ar accepta rezultatul procesului, șeful statului american a răspuns de asemenea afirmativ – „da”.

Hunter Biden, un avocat și om de afaceri în vârstă de 54 de ani devenit artist, care s-a recuperat după ani de dependență de droguri și alcool, este o țintă preferată a adversarilor tatălui său, în primul rând a lui Donald Trump. Aceștia îl consideră punctul slab al lui Joe Biden, cu cinci luni înainte de alegerile prezidențiale.

Pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare

Hunter Biden apare de luni în fața unui tribunal penal federal din Delaware, bastionul familiei Biden, fiind acuzat că a mințit în legătură cu consumul de droguri atunci când a achiziționat o armă de foc, un Colt Cobra, în octombrie 2018, o infracțiune în Statele Unite. El a pledat nevinovat la trei capete de acuzare care îl acuză că nu a dezvăluit consumul de droguri, după achiziția armei de foc. De asemenea, el ar fi deținut arma ilegal timp de 11 zile.

Dacă va fi condamnat pentru toate capetele de acuzare, Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare, deși, în general, inculpații primesc pedepse mai scurte, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

Joi, la o zi după ce fosta sa soție a depus mărturie despre dependența fiului președintelui de crack, cumnata sa a fost cea care a afirmat că a luat și aruncat arma de teama dependenței acestuia. Juraților le-au fost arătate imagini de pe camerele de supraveghere cu Hallie Biden aruncând arma lui Hunter Biden într-un coș de gunoi din supermarket.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...