G4Media.ro

80 de ani de la Debarcarea din Normandia: Premierul britanic Rishi Sunak…

Foto: Facebook Rishi Sunak/Liz Truss

80 de ani de la Debarcarea din Normandia: Premierul britanic Rishi Sunak stârnește controverse după ce a părăsit prematur ceremoniile

În urma unor critici acerbe la adresa deciziei sale de a se întoarce în Marea Britanie, unde este în plină campanie electorală, premierul britanic Rishi Sunak și-a cerut scuze vineri, 7 iunie, pentru plecarea sa prematură de la ceremoniile dedicate Zilei Z din Franța, scrie Le Figaro.

„După ce evenimentul britanic din Normandia s-a încheiat, m-am întors în Marea Britanie”, a declarat Rishi Sunak, care se străduiește să câștige sprijinul alegătorilor înainte de alegerile din 4 iulie. „Am făcut o greșeală că nu am rămas mai mult timp în Franța și îmi cer scuze”, a scris el, într-un mesaj postat pe X.

 

Lideri mondiali, printre care președintele american Joe Biden și regele Charles al III-lea, s-au adunat în Normandia pentru a sărbători cea de-a 80-a aniversare a debarcărilor aliate care au marcat un punct de cotitură în cel de-al Doilea Război Mondial. Rishi Sunak a luat cuvântul la un eveniment organizat de Marea Britanie, dar a delegat alte atribuții miniștrilor, inclusiv ministrului de externe David Cameron, care a fost fotografiat cu Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz la o ceremonie comemorativă ulterioară.

Potrivit presei britanice, Rishi Sunak a părăsit mai devreme evenimentul pentru a realiza un interviu televizat pentru un canal britanic. Partidul Conservator al premierului este devansat de Partidul Laburist, aflat în opoziție, cu aproximativ 20 de puncte în sondajele de opinie înainte de alegerile naționale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...