G4Media.ro

George Simion a mers la Parchetul General, deși nu a fost citat…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

George Simion a mers la Parchetul General, deși nu a fost citat / Liderul partidului extremist AUR a anunțat că intră în greva foamei / A venit să îl susțină afaceristul condamnat Cătălin Hideg, denunțătorul generalilor SRI Coldea și Dumbravă

Update 20.55: La Parchetul General a venit să îl susțină pe Simion și Cătălin Hideg, afaceristul condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție și denunțătorul generalilor SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Update 18.03: George Simion a fost scos de jandarmi din sediul Parchetului General. El a anunțat că va rămâne în fața Parchetului General și a anunțat un protest la ora 21.00

Update Ora 17.15: Procurorul Marius Iacob a venit la George Simion și i-a spus că îl primește în audiență, iar liderul AUR a acceptat.

Update Ora 17.00: Ilinca Simion, soția liderului AUR, a venit și ea la parchet.

Update Ora 16.30: George Simion a anunțat că intră în greva foamei. Un echipaj al ambulanței a venit pentru a-i lua tensiunea și a-i evalua starea de sănătate. Un ambulanțier a explicat că este vorba despre o procedură pentru cei care intră în greva foamei și că Simion va fi monitorizat.

Update Ora 15.50: O funcționară de la Registratură a mers la George Simion, care se află încă în sediul Parchetului General, și i-a propus să îi înregistreze cererea, denunțul sau ce vrea să depună, însă liderul partidului extremist AUR a refuzat, potrivit surselor G4Media.

La ora 16, jandarmii îi vor pune în vedere faptul că s-a închis instituția publică și că trebuie să părăsească sediul. Dacă nu vrea, îl vor lăsa să stea la intrare pe hol cu jandarmul de serviciu, potrivit acelorași surse.

Știrea inițială: Liderul partidului extremist AUR, George Simion, însoțit de câteva zeci de membri și simpatizanți ai partidului a mers, vineri, la Parchetul General, deși nu a fost citat. El cere o audiență la procurorul general Alex Florența și să fie audiat.

„Miercuri, înainte de alegeri, procurorul de caz m-a prezentat ca infractor. Cer să fiu audiat și să fac denunț legat de semnături de la PSD, PNL, USR, REPER. Cer să se aplice legea pentru toate partidele”, a declarat Simion în fața Parchetului General.

„Nu am încurajat niciodată la falsificări de acte sau semnături. Procurorul de caz le-a prezentat colegilor mei o înregistrare dintr-un interviu cu mine. (…) Eu presupun că la toți competitorii electorali sunt semnături care nu sunt conforme”, a mai declarat Simion.

El a intrat în sediul parchetului, de unde transmite live pe Facebook și susține că registratura este închisă. Simion spune că va rămâne în sediul Parchetului General până duminică dimineață.

Persoanele venite împreună cu el în fața Parchetului General scandează „Statul paralel, Nicu si Marcel”.

În fața sediului este și un dispozitiv de jandarmi pentru asigurarea ordinii publice.

Parchetul General a anunțat anterior că George Simion nu a fost citat:

„Având în vedere afirmațiile făcute în spațiul public de către liderul unei formațiuni politice referitoare la citarea acestuia, în cursul zilei de astăzi, 7 iunie 2024, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), precum și solicitările mass-media referitoare la acest aspect, Biroul de informare și relații publice este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

În cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză.”

Context. Candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă a fost plasat, miercuri, sub control judiciar de către procurorii Parchetului General, fiind acuzat de uz de fals şi fals în declaraţii.

Anterior, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală face cercetări într-o cauză penală în care s-a reţinut că, în luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, ”i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

”În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane. În acelaşi scop, liderul formaţiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situaţiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizaţiei în scopul arătat”, afirmă procurorii.

Ca urmare, în cursul zilei de 9 aprilie, la sediul formaţiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând şi pe timpul nopţii, activităţile continuând şi pe tot parcursul zilei de 10 aprilie.

”Pentru a-şi conspira identitatea şi activităţile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spaţiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile. Totodată, în condiţiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanţii formaţiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susţinători”, adaugă anchetatorii.

Potrivit acestora, ca urmare a activităţilor, membrii formaţiunii politice au finalizat activitatea de pregătire şi îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-şi depună candidatura şi care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-şi candidatura. În 11 aprilie, reprezentanţii Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii.

În acest dosar, a fost dus la audieri, miercuri, Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă.

Liderul AUR, George Simion, a scris pe Facebook: ”Atenţie! Vor să scoată AUR din listele electorale. Disperarea sistemului e maximă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Înțeleg ca sunteți de b un na credință dar sa spui ca partidul AUR este extremist deja este aberație. Va rog nu faceți confuzie în naționalist unionist și extremist. Consider ca sunteți partinitori.

    • @ Uny – Lasa, nu mai incerca tu, extremismul (care nu are legatura cu nationalismul sau unionismul) e la ordinea zilei intre hauristi.

    • Hi….!!! No tat tat tat m-am spariet! Parerea ta se introduce impreuna cu (mal)formatiunea mult slavita de tine… pe rect in sus! (bineinteles… al tau)

    • Cu finantare de la Moscova ,Haur e cel mult putinist,nationalist in niciun caz,unionist( de fapt revizionist,iar Simion cel cu IQ negativ ar trebui sa stie ca daca se rescriu granitele Romania va castiga „bogatele” Bucovina si Moldova si va pierde Transilvania si Banatul pentru ca s-ar da liber la cucerirea de teritorii istorice”. Poate voi hauristii nu stiti dar Romania in forma actuala are putin peste 100 de ani.

  2. Indivizi certati cu legea aflați in gratiile ambasadei rusiei !!! AUR nu are nimic comun cu România atât timp cât sunt sub comanda kremlinului !!! Si-au sacrificat viata pe altarul libertății peste 1000 de tineri in 1989 numai să scapam din ghearele rusiei si acum această grupare toxică ce este comandata din EST are obiectivul de a duce România inapoi in sclavia bolșevică !!! Oricât ar fi de toxici PSD sau PNL nimic nu se compară cu CIUMA ROSIE DIN EST !

  3. Circ ieftin!
    Acum vreo doua-trei generatii in urma, bunicul si strabunicul lui plimbau ursul prin targ, astazi el face altfel de… entertainment!

    Lasati-l in greva foamei, nu crapa – din pacate,