G4Media.ro

Un procuror din Iași a fost trimis în judecată pentru violarea unei…

Sursa foto: Pixabay

Un procuror din Iași a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore / Dosarul a fost redeschis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce fusese clasat la Iași

Daniel Constantin Bosânceanu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, a fost trimis în judecată pentru viol de către colegii săi de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform probatoriului, procurorul a constrâns persoana vătămată (cu vârsta între 15 și 17 ani la data comiterii faptelor) prin violență fizică, constând în ținerea, imobilizarea și dezbrăcarea forțată, precum și prin amenințarea cu moartea, să întrețină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iași. De asemenea, prin amenințare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraș.

”Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”.

În rechizitoriu s-a reținut că inculpatul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății și inviolabilității sexuale a victimei  și cunoștea că, în perioada infracțiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani și 17 ani”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 30 august 2023, a soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Dosarul va fi trimis spre competentă soluționare la Curtea de Apel Bacău.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...