G4Media.ro

Bundesbank revizuiește în scădere prognoza de creștere a Germaniei pentru 2024

sursa foto: Unsplash/ Raja Sen

Bundesbank revizuiește în scădere prognoza de creștere a Germaniei pentru 2024

Economia germană ar urma să crească puțin mai lent decât se preconiza în 2024, iar inflația ar urma să fie ușor mai mare, potrivit unei previziuni actualizate a Bundesbank, publicată vineri și citată de agenția Reuters.

Produsul intern brut (PIB) al Germaniei ar urma să crească cu doar 0,3% în 2024, față de 0,4% prognozat în decembrie, iar apoi creșterea ar urma să se accelereze la 1,1% în 2025, față de 1,2% prognozat anterior, a precizat Bundesbank.

Cea mai mare economie din zona euro s-a confruntat cu dificultăți în cea mai mare parte a anului 2023, sectorul său industrial fiind împotmolit într-o recesiune profundă din cauza vânzărilor slabe la export.

Cu toate acestea, cererea s-a redresat în ultimele luni, sugerând că economia germană și cea a întregii zone euro ar putea fi pe drumul spre redresare.

„Economia germană iese dintr-o perioadă de slăbiciune economică”, a declarat președintele Bundesbank, Joachim Nagel, într-o declarație.

Bundesbank și-a majorat, de asemenea, prognoza privind inflația, în urma deciziei Băncii Centrale Europene (BCE) de a reduce ratele dobânzilor.

„Inflația se dovedește încăpățânată, în special în cazul serviciilor”, a avertizat aceasta.

Inflația prețurilor ar urma să ajungă la 2,8% în acest an, față de o prognoză de 2,7% în urmă cu șase luni, și la 2,7% în 2025, față de 2,5% anterior.

Pentru 2026, prognoza rămâne neschimbată la 2,2%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...