G4Media.ro

Profil de candidat: Diana Iovanovici-Șoșoacă (S.O.S. România)

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Profil de candidat: Diana Iovanovici-Șoșoacă (S.O.S. România)

Diana Iovanovici-Șoșoacă deschide lista partidului S.O.S. România la alegerile europarlamentare din 9 iunie. În vârstă de 48 de ani, Șoșoacă este la ora actuală senatoare în Parlamentul României, aleasă în decembrie 2020 pe lista Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). De profesie avocat, Diana Șoșoacă a studiat la Universitatea Româno-Americană, iar din februarie 2000 este membră în Baroul București.

La scurt timp după ce a obținut un mandat de senatoare din partea AUR, Șoșoacă a fost exclusă din partid (în februarie 2021) din motive de indisciplină. La acea dată, liderii AUR au dat de înțeles că sunt deranjați de transmisiunile live pe care Diana Șoșoacă le realizează pe Facebook, dar și de comportamentul senatoarei cu alte ocazii.

După excludere, Șoșoacă și-a fondat propriul partid, numit S.O.S. România, în noiembrie 2021. În prezent, ea este președintele partidului. Potrivit statutului formațiunii politice, S.O.S. România este un partid „de orientare naționalist progresistă” ce „militează pentru refacerea demnității naționale, bunăstare economică prin dezvoltarea unor capacităti economice proprii” și pentru „promovarea tuturor valorilor autentic românești”.

În timpul pandemiei de COVID-19, Diana Șoșoacă a fost un parlamentar vocal împotriva vaccinării și a unor măsuri luate de autorități pentru stoparea răspândirii virusului, precum purtarea obligatorie a măștii de protecție. După invadarea Ucrainei de către Rusia, Șoșoacă a avut mai multe intervenții în care a criticat statul ucrainean, precum și pe președintele Volodimir Zelenski. În aprilie 2022, la scurt timp după începerea conflictului, Diana Șoșoacă a mers la Ambasada Rusiei din București pentru a-i prezenta ambasadorului poziția de neutralitate a României.

Context: 15 partide politice și 7 candidați independenți se vor regăsi pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare 2024, care au loc în România duminică, 9 iunie. G4Media.ro a analizat listele cu candidați depuse la Biroul Electoral Central și vă prezintă candidații aflați pe listele partidelor sau alianțelor electorale, precum și candidații independenți. Le găsiți pe toate acestea aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează