G4Media.ro

Un piton uriaș de șase metri a ucis și înghițit o femeie…

Sursa foto: Pixabay

Un piton uriaș de șase metri a ucis și înghițit o femeie de 50 de ani în Indonezia / Ultimul caz documentat al unui om înghițit de un piton datează din 2022, tot în Indonezia

Farida, o femeie în vârstă de 50 de ani, dispăruse de câteva zile. Ea plecase de acasă și se hotărâse să meargă pe jos printr-o pădure până la o piață din satul vecin, pentru a vinde niște produse. Însă femeia, mamă a patru copii, nu a ajuns niciodată la destinație, scrie La Repubblica.

Nevăzând-o întorcându-se pentru noapte, Noni, soțul ei, s-a îngrijorat și i-a alertat pe ceilalți localnici care i s-au alăturat în căutare. A doua zi, aceștia au descoperit sfârșitul teribil pe care soarta i-l rezervase: un piton uriaș de aproximativ șase metri lungime, cu o umflătură mare în stomac, a fost găsit în tufișuri.

Animalul a mușcat-o pe Farida de picior și apoi a sufocat-o prin strângere. Odată moartă, a înghițit-o din cap până în picioare, într-o operațiune dramatică care putea dura până la două ore.

Bănuind ce era mai rău, soțul și alți săteni au ucis reptila și au găsit-o pe Farida în interiorul corpului.

„Nu-mi voi ierta niciodată că mi-am lăsat soția să iasă singură afară. Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, șarpele nu ar fi îndrăznit să o atingă. Îmi pare rău pentru suferința pe care a trebuit să o îndure, îmi pare rău pentru familia noastră”, a declarat soțul în timp ce a dus trupul soției sale pentru o înmormântare religioasă în districtul Pitu Riawa din regența Sidrap din provincia Sulawesi de Sud.

Indonezia are o populație mare de pitoni reticulați uriași în jungla sa vastă și densă, unde aceștia pot prospera. Spre deosebire de țările vecine din Asia de Sud-Est, dezvoltările urbane nu au limitat creșterea lor.

Ultimul caz documentat al unui om înghițit de un piton datează din 2022, tot în Indonezia: în acel caz, Jahrah, în vârstă de 54 de ani, a dispărut în timp ce colecta cauciuc de pe o plantație din provincia Jambi, înainte ca localnicii să găsească un piton uriaș care zăcea într-un luminiș printre copaci, cu o umflătură mare în burtă, două zile mai târziu.

În 2018, o altă femeie a căzut victimă unui piton: Wa Tiba, 54 de ani, mamă a doi copii, a dispărut în timp ce își verifica grădina de legume pe insula Muna, în provincia Sulawesi. Sandalele și macheta ei au fost găsite a doua zi, la aproximativ 30 de metri distanță zăcea un piton uriaș cu burta umflată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...