G4Media.ro

Tatăl unui fost ostatic israelian a murit „de durere” cu câteva ore…

Captura X, IDF

Tatăl unui fost ostatic israelian a murit „de durere” cu câteva ore înainte de eliberarea fiului său

Fostul ostatic israelian Almog Meir Jan, deținut în Gaza timp de opt luni, va participa la funeraliile tatălui său a doua zi după eliberarea sa, a anunțat duminică Forumul Familiilor Ostacilor, potrivit Le Figaro.

„Almog își exprimă recunoștința pentru tot sprijinul și dragostea pe care le-a primit, dar cere ca intimitatea sa să fie respectată în timp ce este îndurerat”, a scris organizația într-un comunicat, adăugând că ceremonia nu este deschisă publicului sau presei.

Dina Jan, mătușa fostului ostatic, a explicat că și-a descoperit fratele mort acasă când s-a dus să îi dea vestea cea bună. Bărbatul în vârstă de 57 de ani suferise un „atac de cord”, a relatat ea. „Fratele meu a murit de durere și nu a putut să-și vadă fiul întorcându-se”, a declarat ea duminică la radioul public israelian Kan.

„S-a închis în casă și nu a vrut să mai vadă pe nimeni”

Ea a descris ultimele luni dureroase pentru fratele ei, a cărui sănătate s-a deteriorat rapid după 7 octombrie. „Yossi, fratele meu, tatăl lui Almog, a fost lipit de televizor timp de opt luni, agățat de fiecare știre. Îl iubea atât de mult pe Almog, ținea atât de mult la el, voia să știe ce se întâmplă cu el, prin ce trece”, a adăugat sora sa.

De când fiul său fusese răpit, era mai tot timpul un singuratic. „A slăbit 20 de kilograme, nu mai suporta situația. S-a închis în casă și nu voia să mai vadă pe nimeni. Toată lumea era îngrijorată pentru Yossi”.

Almog Meir Jan, în vârstă de 22 de ani, a fost eliberat sâmbătă dimineața într-o operațiune a armatei israeliene în Nousseirat, în centrul Fâșiei Gaza, împreună cu Noa Argamani, în vârstă de 26 de ani, Andrey Kozlov, în vârstă de 27 de ani, și Shlomi Ziv, în vârstă de 41 de ani. Aceștia fuseseră răpiți de Hamas pe 7 octombrie la festivalul de muzică Electro Nova, în timpul atacului sângeros al mișcării islamiste palestiniene în Israel.

Cel puțin 274 de persoane au fost ucise în timpul operațiunii israeliene de sâmbătă, care a dus la eliberarea celor patru ostatici, potrivit Ministerului Sănătății al guvernului din Gaza condus de Hamas. AFP nu a putut verifica imediat aceste informații în mod independent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează