G4Media.ro

Narendra Modi a depus jurământul pentru un al treilea mandat de premier…

Foto: Facebook Narendra Modi

Narendra Modi a depus jurământul pentru un al treilea mandat de premier al Indiei

Narendra Modi a depus duminică jurământul în calitate de prim-ministru al Indiei pentru un al treilea mandat, dar va avea o marjă de manevră limitată după ce Partidul său Bharatiya Janata (BJP) nu a reușit să obțină majoritatea absolută în alegerile care s-au încheiat la începutul lunii iunie, transmite agenția Reuters.

Modi a depus jurământul în fața președintelui indian Droupadi Murmu în cadrul unei ceremonii desfășurate la Rashtrapati Bhavan, palatul președintelui din New Delhi, în prezența a numeroși demnitari, politicieni, industriași și vedete de la Bollywood.

Narendra Modi, în vârstă de 73 de ani, este doar a doua persoană, după liderul independenței Jawaharlal Nehru, care ajunge un al treilea mandat consecutiv de prim-ministru.

La alegerile generale, BJP a obținut 240 din cele 543 de locuri din camera inferioară a parlamentului, departe de estimările din sondaje privind o victorie zdrobitoare.

Pentru a rămâne la putere, Alianța Națională Democrată, condusă de BJP, a trebuit să formeze alianțe cu partide regionale, ceea ce a crescut riscul de instabilitate politică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...