G4Media.ro

Partidul cancelarului Scholz, înfrângere dură la alegerile din Germania – exit poll

Sursa foto: European Parliament / Eric VIDAL

Partidul cancelarului Scholz, înfrângere dură la alegerile din Germania – exit poll

Social-democrații cancelarului Olaf Scholz se îndreaptă spre o înfrângere grea, fiind creditat pe locul trei de sondajele de la ieșirea de la urne în scrutinul european din Germania, scrie BBC.

Creștin-democrații CDU și CSU sunt pe cale să obțină până la 30% din voturi, iar AfD, formațiunea de extremă-dreapta, 16-16,5%. SPD-ul este creditat cu 14%.

Verzii ar urma să se claseze pe locul al patrulea, cu aproximativ 12%, în timp ce liberalii de la FDP ar urma să obțină 5%, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne.

Conservatorii și extrema dreaptă sărbătoresc deja, spunând că acesta este sfârșitul guvernului de stânga condus de Scholz, înainte de alegerile naționale din 2025.

AfD ar urma să obțină 16%, cu 5% mai mult decât în 2019.

Acest rezultat este obținut în ciuda numeroaselor scandaluri și în ciuda faptului că celor doi candidați principali li s-a interzis să facă campanie.

Extrema dreaptă s-a descurcat bine în estul Germaniei, deschizând calea, spun liderii AfD, către o victorie în alegerile regionale din septembrie.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai, daca RDG-ul n-a reusit ca extrema stanga, acum incearca ca extrema dreapta. Intr-un fel sau altul, urmasii Angelei incearca sa puna Europa pe tava vechiului amic Putin!