G4Media.ro

Biden afirmă că a ajuns la un acord cu Macron privind utilizarea…

Sursa foto: Twitter/ Joe Biden (@POTUS)

Biden afirmă că a ajuns la un acord cu Macron privind utilizarea activelor rusești înghețate

Președintele american Joe Biden a declarat, duminică, că a ajuns la un acord cu omologul său francez Emmanuel Macron privind utilizarea activelor rusești înghețate pentru a sprijini Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, transmite agenția Reuters.

Întrebat dacă a discutat subiectul cu Emmanuel Macron și dacă au ajuns la un acord, Joe Biden, care încheie duminică o vizită de cinci zile în Franța, a răspuns: „Da și da”.

Subiectul utilizării activelor rusești înghețate se va afla în centrul discuțiilor la următorul summit al Grupului celor șapte (G7), care se va reuni între 13 și 15 iunie în Italia.

Țările G7 analizează cum să utilizeze profiturile generate de activele rusești înghețate la scurt timp după invazia Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, pentru a oferi sprijin financiar Kievului.

Aproximativ 260 de miliarde de euro din fondurile băncilor centrale rusești sunt înghețate în întreaga lume, majoritatea în Uniunea Europeană. Aceste fonduri generează profituri cuprinse între 2,5 și 3,5 miliarde de euro pe an, care, potrivit UE, nu sunt datorate prin contract Rusiei.

Statele Unite fac presiuni pentru acordarea unui împrumut Ucrainei garantat de veniturile provenite din activele suverane rusești, însă proiectul ridică intense întrebări juridice și diplomatice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...