G4Media.ro

Nicușor Dan anunță referendumuri pe împărțirea banilor între Primăria Generală și cele…

sursa foto: Captură video

Nicușor Dan anunță referendumuri pe împărțirea banilor între Primăria Generală și cele de sector, pe urbanism și traficul din București: ”Mi-aș dori să fie odată cu parlamentarele”/ Nicușor Dan, întrebat dacă va candida la prezidențiale: “Nu se pune problema”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, care ar fi câștigat detașat un nou mandat conform exit-poll-ului de la ora 22:00, a declarat, după închiderea urnelor că în noul mandat va reglementa relația cu autoritățile centrale prin trei referendumuri pe care susține că le va declanșa cu acordul și votul consilierilor generali: pe împărțirea banilor între primăria generală și primăriile sector, pe subordonarea urbanismului și pe cine e responsabil de traficul din București. Dan a spus că și-ar dori ca acestea să fie odată cu alegerile parlamentare. Nicușor Dan le-a mai mulțumit colaboratorilor politici și a vorbit în timpul mai multor reprize de aplauze.

Principalele declarații:

  • ”Bună seara. Niciodată politicienii nu vor câștiga alegeri, alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut o uriașă comunitate, care și-a dorit onestitate în funcția publică, care și-a dorit instituții pentru oameni, dreptate.
  • Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi.
  • Am luat foarte multe decizii greșite și probabil că o să greșim în continuare.
  • Însă ce pot să vă spun că niciodată, asta însemnând niciodată, nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate de mandatul pe care ni l-ați dat.
  • ”Cu aprobarea CG vom declanșa un referendum pentru cum se vor împărți banii între primăria capitalei și primăriile de sector (…) Doi ani de zile primăria e obligată să gândească mic pentru că nu poate să gândească mare (…) Banii de-abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care o avem. Avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe”
  • Cu aprobarea CG vom declanșa referendum să vedem în subordinea cui este urbanismul din București și cine răspunde de traficul din București.

Întrebat de o ziaristă dacă va candida la alegerile prezidențiale, Nicușor Dan a răspuns: “Nu se pune problema asta”.

“Am primit un mandat pentru încă patru an, am început niște lucruri pentru București”, a adăugat el.

Chestionat din nou dacă va rămâne la primărie, primarul a răspuns: “Da”.

Nicușor Dan a precizat că nu se va înscrie într-un partid politic, deoarece poziția de independent îi oferă “echilibru față de partidele” care vor face parte din viitoarea majoritate.

“Îmi doresc foarte mult ca PNL să intre în această majoritate”, a adăugat el.

Despre referendumuri: Mi-aș dori să fie simultan cu alegerile parlamentare. Dan a spus că printre greșelile pe care le-a făcut s-a numărat faptul că ”unele promisiuni au fost nerealiste”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...