G4Media.ro

BREAKING Cutremur politic în Franța: Emmanuel Macron anunță dizolvarea Adunării Naționale și…

Sursa foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP

BREAKING Cutremur politic în Franța: Emmanuel Macron anunță dizolvarea Adunării Naționale și convoacă alegeri anticipate

Emmanuel Macron a anunțat duminică seara dizolvarea Adunării Naționale, după victoria extremei drepte la alegerile europarlamentare, transmite AFP.

Primul tur de scrutin va avea loc pe 30 iunie, iar cel de-al doilea pe 7 iulie. „Este o decizie serioasă și cu greutate, dar mai presus de toate este un act de încredere”, a spus el.

„În câteva momente, voi semna decretul de convocare a alegerilor legislative, care vor avea loc la 30 iunie pentru primul tur și la 7 iulie pentru al doilea tur”, a declarat șeful statului într-o intervenție televizată după anunțarea rezultatelor.

Rezultatul alegerilor europene „nu este un rezultat bun pentru partidele care apără Europa”, iar „ascensiunea naționaliștilor și a demagogilor este un pericol pentru națiunea noastră”, a adăugat el.

„Acest lucru este mai bun decât toate aranjamentele, decât toate soluțiile precare. Încredere în Franța, pentru a modela viitorul și nu pentru a se replia. Am auzit mesajul dumneavoastră și nu-l voi lăsa fără răspuns. În acest moment de adevăr democratic, și chiar dacă sunt singurul politician fără termene electorale personale, știu că pot conta pe voi. Franța are nevoie de o majoritate clară, cu calm și armonie. A fi francez înseamnă, în fond, să alegi să scrii istoria în loc să o suporți”, a continuat el.

„Suntem gata să ne exercităm puterea” – Marine Le Pen

„Acordând listei RN peste 32%, francezii tocmai ne-au acordat cel mai mare scor al unui partid din ultimii 40 de ani”, a declarat Marine Le Pen.

„Votul francezilor este definitiv: președintele, răspunzând apelului lui Jordan Bardella, tocmai a anunțat că poporul francez se va întoarce la urne peste câteva săptămâni”, a adăugat Marine Le Pen, care a „salutat” dizolvarea parlamentului.

„Suntem gata să ne exercităm puterea, gata să punem capăt imigrației în masă, să facem din puterea de cumpărare o prioritate, gata să relansăm Franța”, a mai spus ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. In momentul de fata… Summitul de pace pentru Ucraina, cantareste enorm pt Zelensky. S ar putea ca Europa prin cei de dreapta sa renunte usor usor la ei. Pana si in tari de la granita cu Rusia se vad niste rezultate socante.

  2. E o miscare logica. E timpul pt LePen si Bardella sa vina la guvernare. Din opozitie e usor a tipi sloganuri in fiecare zi. Hai la guvernare sa vedem ce faci cand ai de rezolvat probleme reale. In 4 ani pana la viitoarele prezidentiale din Franta, LePen si Bardella vor fi in fundul gol si vor pierde din nou alegerile en-fanfare.

    • Cred ca Le Pen o sa forteze foarte mult o pace in Ucraina, impreuna cu Germania, in Uk vor fi la putere laburistii…