G4Media.ro

Permisiunea acordată Ucrainei de către SUA de a lovi Rusia a redus…

Sursa foto: GENYA SAVILOV / AFP

Permisiunea acordată Ucrainei de către SUA de a lovi Rusia a redus cu 16% „teritoriul inviolabil” al agresorului – ISW

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) estimează că permisiunea limitată de a ataca ținte din Rusia cu arme furnizate a redus zona de spațiu sigur a agresorului cu 16%, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

Statele limitează utilizarea de către Ucraina a armelor furnizate pentru a lansa lovituri mai mari împotriva teritoriului rusesc în raza de acțiune a rachetelor ATACMS furnizate Ucrainei.

„Politica americană protejează în continuare marea majoritate a părții operaționale din spatele și din adâncul profund al Rusiei, iar politica americană interzice Ucrainei să folosească ATACMS oriunde în Rusia”, se arată în raport.

Experții remarcă faptul că permisiunea SUA a creat de fapt o zonă destul de mare asupra căreia Forțele de Apărare au dreptul să tragă cu arme occidentale. În același timp, unele restricții privind tipurile de arme americane au redus capacitatea Forțelor Armate ucrainene de a lovi în zonele îndepărtate de granița cu Ucraina, pe care Rusia le folosește pentru a-și acoperi propriile forțe de luptă, comanda și controlul, logistica și sprijinul logistic.

Analiștii subliniază că permisiunea SUA de a lovi teritoriul rusesc cu arme americane pentru a distruge unele ținte militare pe o mică porțiune a frontierei ruso-ucrainene a redus dimensiunea teritoriului terestru „inviolabil” al Rusiei cu maximum 16%.

Cu toate acestea, politica americană permite agresorului să păstreze cel puțin încă 84% din apărarea terestră, deoarece Ucrainei îi este interzis să folosească sisteme de rachete antiaeriene asupra restului Rusiei, care își protejează marea majoritate a părții sale operaționale și de adâncime din spate.

Analiștii ISW sugerează că forțele armate ucrainene pot lovi toate țintele militare legitime aflate în raza de acțiune a sistemelor de rachete cu lansare multiplă (MLRS) din regiunile Belgorod, Kursk și Briansk. Oficialii americani au permis Ucrainei să lanseze lovituri pe teritoriul rusesc folosind MLRS pentru contracararea tirurilor de baterie, dar au limitat geografic astfel de atacuri la zona de frontieră cu regiunea Harkov.

De fapt, Forțele Armate au dreptul de a lovi ținte militare rusești „situate direct de-a lungul frontierei ucrainene”. Dar Forțele de Apărare nu pot lovi ținte militare rusești mai în spate sau în alte zone din regiunile Kursk și Briansk, care se află, de asemenea, în raza de acțiune a MLRS.

Declarațiile oficialilor americani indică, de asemenea, că forțele ucrainene ar putea fi limitate în capacitatea lor de a lovi ținte militare rusești care nu participă activ la atacuri și lovituri la sol în Ucraina.

Astfel, potrivit ISW, reducerea zonei de spațiu sigur din Rusia ar putea fi mai mică de 16%.

Principalele constatări ISW pentru 9 iunie :

  • Se pare că forțele ucrainene au lovit un avion de luptă rusesc Su-57 pe aerodromul Ahtubinsk din regiunea Astrahan.
  • Este posibil ca forțele ucrainene să fi lovit o navă mare de debarcare sau o navă de patrulare rusă în Yeisk, regiunea Krasnodar, în noaptea de 8-9 iunie.
  • Eforturile concertate ale Kremlinului de a elimina și aresta înalții oficiali ruși din domeniul apărării s-ar putea extinde la oficialii civili din administrațiile regionale.
  • Blocul electoral moldovean pro-Kremlin „Victoria” și-a ținut cel de-al doilea congres la Moscova la 9 iunie, în urma unei serii de întâlniri între politicienii opoziției moldovenești pro-Kremlin și oficiali ruși între 6 și 9 iunie.
  • Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova și actualul președinte al Partidului Socialist Moldovenesc, Igor Dodon, a acordat interviuri agențiilor de propagandă rusești TASS și RIA Novosti la 9 iunie, în care a promovat mai multe narațiuni bine-cunoscute ale Kremlinului îndreptate împotriva actualului guvern moldovean – multe dintre acestea fiind promovate și de politicienii opoziției moldovenești la congresul blocului „Victoria”.
  • Kremlinul va încerca probabil să folosească legăturile sale cu Dodon ca parte a eforturilor sale mai largi de a destabiliza democrația moldovenească și de a influența guvernul moldovean.
  • Trupele rusești au avansat recent în apropierea orașelor Kupiansk, Seversk, Ceasov, Avdiivka și Donețk.
  • Oficialii ruși continuă să forțeze migranții să facă serviciul militar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...