G4Media.ro

Europarlamentare: Cum a votat Diaspora / AUR și SOS, peste PNL și…

Sursa foto: Ambasada României la Londra

Europarlamentare: Cum a votat Diaspora / AUR și SOS, peste PNL și PSD / Au votat puțin peste 200 de mii de persoane

PSD și PNL au obținut cele mai multe voturi de la românii stabiliți în străinătate. 21,23% a obținut alianța dintre liberali și social-democrați, conform datelor culese de la Biroul Electoral Central.

AUR și SOS, cele două partide extremiste au însă împreună mai multe voturi decât PNL și PSD. Astfel, românii din diaspora au votat AUR în procent de 14,68%, iar SOS România a primit 13,55% din voturile numărate până la această oră.

Sunt numărate 209.556 de voturi din totalul de 216.002 exprimate, conform site-ului AEP.

Alianța Dreapta Unită a strâns din diaspora 34.257 de voturi, ceea ce reprezintă 16,34%, iar REPER are 20.360 de voturi (9,71%).

Candidații independenți Vlad Dan Gheorghe și Nicu Ștefănuță au 5,12%, respectiv 5,91%, în timp ce soțul Dianei Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost votat de 3.754 de persoane (1,79%).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Romanii din diaspora au sanctionat USR ul prin neprezentare la vot. Pe vremea lui Dragnea psd atingea un penibil 5% in diaspora. Scorul REPER este unul foarte bun, tinand cont ca n-au facut deloc campanie nici in tara, unde au zero primari si cateva filiale in cateva orase, nici in strainatate.
    Aur – extrem de activ in diaspora. USR -inexistent.

    • CIne voteaza AUR ori este un ticalos s-au spalat pe creier.

    • In articol scrie ca ADU a luat 16 si ceva la suta, fata de 14 si ceva AUR

    • @Sincer – Pai in articol zice ca hauristii au luat mai putin decat adu… de unde ai scos aur – activ, usr – inexistent? „Alianța Dreapta Unită a strâns din diaspora 34.257 de voturi, ceea ce reprezintă 16,34%” fata de 14% aur.

  2. Bine măcar că n-au votat multi, deoarece se pare că și românașii din străinătate sunt grămadă! După cum votează, dacă auziți vorbindu-se românește in străinătate poate mai bine ar fi să vorbiți intre voi in engleză… Este distopic și ireal ce se întâmplă 😐

    • La prima vedere asa pare ca sunt gramada, dar in realitate este un vot impotriva clasei sociale actual care nu reuseste sa duca romanii care nu sunt in strainate pentru ca le place, ci pentru ca nu au salarii decente in Romania si care crede ca acest lucru nu este numai datorat clasei politice actuale, dar si strainilor care fura la greu din Romania. Oricum o pozitie interesanta a lor sa fi acceptat si tolerat de tara straina in care locuiesti si lucrezi si tu constient sau nu sa ii urasti de fapt. Intr-un fel aceste persoane trebuie compatimite si acum putem sa intelegem de ce multi dintre ei nici nu invata nimic din democratie occidentala – macar partile bune – pentru ca in realitate o urasc.