G4Media.ro

BREAKING Cătălin Drulă pleacă de la șefia USR: Voi convoca alegeri în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Cătălin Drulă pleacă de la șefia USR: Voi convoca alegeri în cel mai scurt timp / Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an / Dominic Fritz e potrivit să conducă partidul

Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat luni că va organiza alegeri pentru postul de președinte al partidului și nu va mai candida la aceste alegeri. El a spus că își asumă rezultatul de la alegerile europarlamentare și locale.

Drulă a mai spus că nu se vede candidat la alegerile prezidențiale în acest an.

El l-a dat ca exemplu de potențial candidat la președinția partidului pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Vezi mai jos declarațiile integrale ale lui Cătălin Drulă:

 

  • Îmi asum rezultatul și voi convoca alegeri pentru un nou președinte USR în cel mai scurt timp. Nu voi intra în această cursă
  • Avem în USR oameni și lideri puternici care au dovedit că se pot bate cu PSD și cu PNL. Mă gândesc la Dominic Fritz, care a câștigat decisiv în Timișoara
  • E foarte important să avem un reset
  • E foarte important să atacăm alegerile prezidențiale cu un nou suflu
  • O să vă dau câteva exemple pozitive de ieri, că nu e dracul atât de negru: am câștigat mai multe primării în orașe, am reconfirmat altele precum Timișoara, Bacău
  • În București am câștigat votul politic, la fel în Timișoara
  • Se văd niște diferențe față de exit-poll. Scorul alianței PSD-PNL nu este 54%, ci undeva la 47-48% din datele noastre
  • Fac apel la autorități să se comporte mai uman, sunt oameni care leșină așteptând în căldură să predea voturile
  • Eu cred că în democrație rezultatele se obțin prin organizare. Fără partide nu poți obține rezultate. Forma de organizare într-o democrație sunt partidele. Văd oameni care caută soluția independenților, dar partidele reprezintă baza democrației
  • Votul PSD-PNL e legat de votul de la primărie. Gândiți-vă bine cu cine votați, e vorba despre viitorul copiilor noștri
  • Le mulțumesc colegilor
  • O să organizăm alegeri în cel mai scurt timp
  • În 2020 am avut un scor politic de 8% la locale, înțeleg că acum avem scorul politic de circa 12%, în creștere. Președințiile de CJ sunt extrem de greu de câștigat
  • Ce aveți să vă reproșați? Mi-am dăruit toată puterea și priceperea în această campanie.
  • E democrația pe care o avem acum în România în regimul Iohannis
  • Cred că Alianța Dreapta Unită trebuie să continue
  • Vă mai vedeți candidat la prezidențiale? Anul acesta nu
  • Dominic Fritz e cel mai legitim candidat pentru președinția USR

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

46 comentarii

  1. aduca lasconi la butoane, alunga bodea si adu inapoi chichirau , vezi cu fritz ca a dovedit, cu nicusor dan de l-ati dat afara , un pas inapoi toti masculii feroce si mai adu doamne, adu si de la reper ca sunt oameni super ok acolo … scapa de pmp si orban si toti infiltratii de la pnl pentru care v-ati curvit sa-i aduceti pe lista comuna , ca la timis, ca la iasi …

    • sa speram ca nu cearta , ca barna, electoratul ca nu i-au votat

    • E clar ca trebuie schimbat ceva. Dar cumva eu as vrea sa ne uitam in toate partile, pentru vedea cine a gresit aici. Ca vad ca totul e pus in carca USR.

      Madam Chichirau a fost cu 10% sub Bodea (USR) la Iasi. Daca nu intra in cursa, USR pierdea primaria Iasi. Madam Chichirau a declarat plina de satisfactie dupa rezultate: macar le-am f..t petrecerea la astia de la USR. Ar fi bine sa fie readusa in partid, ce ziceti?

      Aia din REPER s-au ambitionat sa puna candidat la S2. Au luat 4-5%, suficient cat sa il faca pe Mihaiu sa piarda alegerile in fata candidatului comun PSD-PNL, cel mai probabil. Ar fi bine sa fie adusi inapoi in USR?

      Vlad Gheorghe – a iesit din USR cu strigaturi, i-a facut pe aia ca pe o albie de porci ca nu l-au mai pus pe liste, producand evident si el daune electorale evidente. In final, a luat 1% ca independent. Ar fi bine sa fie adus inapoi in USR?

      USR nu are ce face. Daca face schimbari, trebuie sa le faca cu ce resursa umana are in interior. Chichirau, Vlad Gheorge si mai tot REPER-ul au rupt de mult puntile si nici nu cred ca pot aduce castiguri electoral. Dovada e rezultatatul alegerilor recente.

    • @AndreiB
      E clar că USR se dezintegrează!

      Am asistat mai sus la o gândire pur USR-ista de militant, elitist dar limitat.
      1. Cum sa scapi de Orban?!? Orban e cel ce l-a făcut primar pe Nicușor Dan acum 4 ani. Nu avem atâta gura să-i mulțumim lui Orban pt că ne-a scăpat de Firea. Acum 4 ani USR tot stătea pe gânduri daca să-l susțină sau nu pe Dan a venit Orban și a răsturnat masa, PNL îl susține pe Nicușor și apoi s-au încolonat toți.
      2. Cum sa scapi de PMP, de asta am votat listele ADU, pt Tomac și Violeta Alexandru in ciuda lui Barna. Din cauza lui Barna pe listele ADU era cat pe ce să-mi irosesc conștient votul pe REPER, lucru pe care nu am reușit să-l fac la soție, doar că ea nu a fost așa conștientă 🙂 ,oricum sunt mândru de alegerea ei, o înțeleg, are o mare repulsie fara de Barna.
      3. Cum sa iei oameni de la REPER?!? Aduci tot REPERUL in ADU și îi scoți din prim plan pe Ciolos și Barna.

      Și că sa nu zică careva că nu am soluții:
      1. URGENT desemnarea candidatului la Președenție.
      2. Urgent rețea făcută cu alianțe și tot ce vrei până la ultimul cătun.
      3 urgent sprijin și platforma pt viitor pt Coliban la Brașov și pt cei care nu au așa mare antipatie.
      4. Delimitarea de Clotilde și dacă câștigă dar mai ales daca pierde, nu are o așa mare vina, dar este mult prea gen Firea în PSD, atrage multe voturi negative.

      5. Cel mai important l-aș desemna pe Orban candidat la prezidențiale cu obiectiv clar un singure mandat și cu promisiunea gen indusă că pregătește terenul peste 5 ani pt Nicușor Dan următorul Președinte 2029.
      Orban e cunoscut în fiecare cătun, PNL-ist adevărat cum nici în PNL nu găsești iar tinerii vor veni alaturi de el așa cum o fac și să nu SUA, e bătrânul gen „înțelept” iubit de tineri pt că se simte că și el iubește tinerii.

    • Adevărul este că n-ar strica să-i facă vînt și lui Bîrnă.

    • @silicon_v.
      Mda, altii sunt vinovati de insuccesul USR ului: Chichirau, REPER, Vlad Gheorghe etc. Cu totii trebuiau sa se dea deoparte sa faca loc majestatilor din USR. Mda, toata lumea comploteaza impotriva voastra. Asta-i marea problema in USR, nu stiu de ce pierd, unde gresesc si évident ca nu ca nu iau masuri adecvate, nu reformeaza partidul ala sclerozat.

    • @silicon_v bodea nu a castigat 24% , USR a castigat, bodea e o nulitate de la PNL, pe pariu daca se baga ca independent lua 5%, un infiltrat, ABSOLUT nimic din ce a facut/nefacut nu poate contrazice afirmatia, scopul lui a fost DOAR sa puna mana pe putere in USR… ca un cancer in USR Iasi, si cum e cancer galbena , cu experienta, a reusit sa cangreneze USR-ul …
      vorbim de Chichirau care a inffintat USR-ul la Iasi (nu o fi perfect si sigur are bubele ei de nu a reusit sa se impuna ca lider ) , care a reusit sa stranga 14% (nu ca cei de la REPER 2-3%)

      de ce Bodea a preferat sa candideze in tandem cu Movila de la PMP (care a fost sub Chirica PSDNL city manager pus politic) la CJ si nu cu Chichirau? intreb si eu … In felul asta Iasi ar fi putut avea si PRIMARIA si CJ-ul de la USR .. dar sa multumim lui BARNA & DRULA pentru ca au eliminat oameni (cum e si cel de la Ploiesti)

      de acum trebuie sa vorbim de RECONSTRUCTIA USR, sa adune toti oamenii buni din CURAJ, REPER, si sa nu mai fie fragmentata si putina opozitie de e in tara asta .. altfel ciuma rosie+galbena=maronie ne mananca

      @catalinul Tomac si Violeta pot sa intre in USR daca doresc, dar trebuie scapat de balastru inutil

  2. USR a fost un partid de oameni noi, doritori de democratie. Intai Barna si apoi Drula au luat partidul de persoana fizica si gasca proprie. Barna si Drula au omorat democratia interna, au omorat spiritul partidului, au eliminat oamenii care promovau USR la firul ierbii, din convingere si nu pentru functii. USD a pornid dorind sa schimbe politica din Romania si a terminat prin schimbandu-se dupa chipul si asemanarea politicii din Romania.

    • Exact asta văd cei mai mulți simpatizanți USR! Este un partid cu foarte mulți membri oameni de calitate, dar fara lideri pe măsură. Sunt lideri în zona dreptei care pot construi echipe, nu bisericuțe de birou.

  3. O da de gard sigur, ar fi surpriza mare sa isi puna cenusa in cap si sa inceapa sa ia masurile potrivite

  4. Conducerea USR e complet rupta de realitate. Aroganți, încăpățânați, incapabili de compromis și negociere. Performanta excelentă a lui Nicușor nu a fost de ajuns pentru a-i ajuta să nu piarda sectoarele 1 și 2. La europarlamentare au reușit un mare fiasco. E timpul sa lase locul altora care pot aduna energiile risipite, care pot construi punți. Sunt prea mici și limitați cei din actuala conducere a USR.

  5. Taz are dreptate. Drulă se ținea aseară de Nicușor Dan ca Firea de Simona Halep după ce a plecat din cauza lor din partid. Și apoi l-au fugărit și pe Ciolos și pe Lasconi sa aibă Dan Barna scăunel de parlament european. Ușor nu mai are viitor, nu mai crede nimeni în ei au dezamăgit pe toată lumea în afară de Dan Barna.

  6. Ceva radical trebuie făcut, Nicușor Dan a arătat că se poate. Aproape 50% dintre bucureșteni au votat ND si doar 26% USR. Ceva face greșit de tot USR de obțin constant rezultate atât de slabe. Chiar si faptul că ND a ajuns să iasă din propriul partid acum arată destul de urât. USR poate să nu ia nici 5% in toamnă in acest ritm!

  7. Amuzant literar că tocmai presa care a sprijinit frenetic comasații critică acum leadearshipul lui Drulă, nu și exploatarea oamenilor lui Cioloș pentru împrăștierea electoratului cu vederi pro-occidentale și anti-corupție!

    • Trebuie să admiți că de la in jur de 25% la ultimele europarlamentare la 10% acum dupa ani de OPOZIȚIE, este o „performanță” !
      Dacă am fi facut un partid de control format din maimuțe sau purcei care ar fi plecat de la 25% și ar fi fost in opoziție, nu zic că ar fi crescut Partidul Purceilor, dar cred că ar fi luat 15-20% nu spre 10%. Și uite, un ND l-ar fi putut duce la 50% ! 😒😒😒

  8. Au crezut ca lumea o sa ii voteze de la sine, doar ca sa nu voteze extremisti sau vesnicele partide. Romania e o tara care nu se va trezi in veci. Renuntati la sperante desarte. Bucureștiul nu e reprezentativ pt tara, chiar daca e capitala.

    • Încă sînt mulți pensionari cu metehne ceaușiste care tot așteaptă să li se dea… Pînă nu se maturizează generația celor care aveau cîțiva ani la loviluție nu se va schimba nimic în electorat și automat nimic în lumea politicului.

  9. Nu e primul partid care se „distruge” din interior! Poate chiar asta e si scopul lui Barna sau Drula sau care mai sunt acolo

  10. Mai dă afară 2-3 oameni, se alintă că el și celălalt minunat, Barna, sunt prea inovatori, se ascunde după Nicușor și Dominic, apoi promite rezultate glorioase, bazându-se pe nimic. Ca asta a fost, permanent, comunicarea găștii care a confiscat USR.

  11. Am stau aproape un an in USR si am prins exact fuziunea cu PLUS.
    Lunar le spuneam ca am patru ore pe zi pentru USR si ii intrebam ce pot sa fac pentru partid?

    Mereu cineva urma sa ma sune sau nu primeam niciun raspuns. Nimeni nu mi-a dat niciodata nimic de facut.

    Pana la urma, am plecat pentru ca mi-am dat seama ca nu sunt util la nimic. Am o afacere care incaseaza 2M euro pe an in Romania, dar poate ca nu sunt destul de competent pentru USR.

    Din scurta mea experienta am inteles ca USR este un club privat unde se intra doar cu invitatie si ca scopul organizatiei este sa plateasca salarii iar scopul angajatilor este de a isi pastra locurile de munca.

    Oameni traiesc din asta si se agata de micul lor ciolan.

    Am votat USR pe linie acum.

    • Daca e adevărat ce ai spus mai sus, jos pălăria pt tine!
      Parcă așa aș crede și eu că se petrece pe acolo, fără să am habar de ceva din interior.

  12. Nu ma vad candidat… Bai omule, este un anonim. Faptul ca ai fost un ministru al transporturilor bun.. Nu te face un presedinte bun.

    • Dimpotrivă, poate ar fi bun ca prim ministru. Președintele e doar cu pupăturile, masa și dansul…

  13. Cum ar fi aratat la aceste alegeri un USR cu Ciolos, Lasconi si ND in conducere?

  14. Marele perdant USR .

  15. Deja il vad pe Ciolacu presedinte

  16. Nicusor trebuie sa revina ca presedinte USR. Drula trebuie sa faca un pas in spate, iar marii strategi din umbra, Barna si mai ales Ghinea, trebuie sa dispara.

  17. Cam tarziu dl. Drula, pentru ca in ultimii patru ani de la alegeri in loc sa construiti un partid v-ati ocupat numai de aranjamente interne. Sa va fie rusine ca ati distrus orice speranta al romanilor care au dorit o schimbare in tara. Impreuna cu Johannis sunteti cele mai mari dezamagiri ale romanilor care vor care doresc acesata tara sa arate ca o tara occidentala si nu ca o „democratie” orientala!

  18. Românii supărați că USR nu e Albă ca Zăpada, că nu se ridică la idealurile lor de perfecțiunie s-au gândit să-i lase să câștige pe ăia mai hoți și mai pr0ști.

    Drulă și Barna și Ghinea cu toate păcatele lor sunt de 100 de ori mai ok decât Ciucă, Ciolacu, Simion.

    • E invers, USR e supărat că românii nu sunt Alba că Zăpada.
      Iubește alegătorii acestei nații așa cum sunt ei și oferă o varianta mai buna pt ei.
      Daca nu poți să iubești alegătorii, nu le cere votul.

    • Absolut corect, sunt mai ok ca oameni dar mult mai slabi ca politicieni. Nu au speculat momente, nu au făcut nimic, nu au fost opoziție. Nu au știut să se lupte, să iasă in față in pofida blocajului mediatic la care au fost supuși!
      Eu am știut mereu că-i voi vota, dar atâția ani cât au fost in opoziție nu i-am văzut, nu i-am auzit.

    • @Marionette
      Mda, speram să fie mai creativi în a găsi metode de a depăși blocajul mediatic.
      Faptul că AUR a ocupat strada cu un discurs agresiv a complicat lucrurile.

    • @Catalinul

      Nici românii nici USR nu sunt Albă ca Zăpada, nimeni nu e perfect.
      Eu nu sunt membru USR, doar un susținător.
      Părea mea e că noi avem nevoie de oameni de calitate care să ne conducă mai mult decât au ei nevoie de noi. Majoritatea și-ar găsi joburi foarte bune și în afara politicii, de unde au venit mulți dintre ei. Votand oameni de calitate aș zice că ne facem nouă un favor mai mult decât le facem lor.

  19. Barna e principalul dezastru de la USR si ar tb să sa se retragă de pe listă, să lase pe altcineva.
    Drula degeaba demisionează dacă nu se retrage și Barna. Ei sunt practic același lucru, dezastru USR.

    Vă garantez că dacă REPER se alia cu Tomac și Orban aveau peste ce are ADU acum.

    Barna, Drula, Clotilde, Prună, Mosteanu sunt extrem, dar extrem de antipatici, prea mult scandal și văicăreli.
    Nicușor e altfel și se vede că se poate, chiar daca te toaca toate televiziunile.
    Apropo și cel de la Bacău e mai uman, a luptat dar nu s-a crizat, bravo lui!

  20. Trebuie neapărat prelungit contractul prin care Ghinea oferă consultanță politica usr tăind lunar cate o factura de 5k, decontată din banii statului. A demonstrat că merită.

  21. E normal sa-si dea demisia. Nu cred ca usr istii inteleg de ce au pierdut. Puteti sa propuneti pe oricine la carma partidului ( ND, Lasconi, Fritz), veti avea aceeasi soarta daca partidul nu se reformeaza. Ce poate sa faca un presedinte de partid cu un USR rupt de realitate, departe de interesele romanilor? Unde erati in campania electorala cand Simion batea tara in lung si lat? Criticile si bagatul batului prin gard nu-i suficient. Nu va agatati de circumstante (iohannis, alegerile legate primari etc), n-aveti nicio scuza, in opozitie, fara responsabilitati guvernamentale ati esuat lamentabil.

  22. Catalin Drula – toata stima. Ramani acelasi om cu cohones si asta imi place la tine. Din pacate esti si tu un presedinte mestecat si scuipat afara de BN-ul USR-ului. Pana cand nu desfiintati BN-ul si nu democratizati partidul pt a-l putea deschide ca si alti oameni de valoare si onesti sa intre in el nu veti realiza nimic. Electoratul vostru e educat si pretentios. V-a ars de nu v-ati vazut acum. Am o multime de prieteni si colegi care au votat USR in trecut si de data asta n-au venit la vot. Cred ca Ciolos avea dreptate cu ce voia sa faca in fruntea USR cu deschiderea partidului cu medierea intre tabre, etc. dar mai cred ca greseala lui cea mai mare a fost faptul ca a plecat si a rupt USR-ul motiv pt care si el plateste acum pt ca el cariera politica nu mai are. Sper ca oricine vine presedinte, c-o fi Fritz, c-o fi Lasconi, sa puna ca prima conditie desfiintarea BN-ului. Da o forma de organizare este necesara, dar asta in care o gasca inchisa controleaza tot si presedintele e doar o papusa, e clar una gresita. Oamenii validati la vot, primarii USR mai ales, ei trebuie sa aiba un cuvant mare si greu de spun nu Ghinea si Mosteanu. Apropo, Mosteanu a pierdut la vot, nu?

    • Daca Barna, Ghinea, Mosteanu, Nasui si altii vor sa aiba un cuvant greu de spus si un vot important in deciziile partidului, atunci sa mearga sa cucereasca o primarie important si apoi ca politicieni validati prin vot si cu realizari in administratia locala, vor fi respectati. Mosteanu macar a mers si s-a batut la Pitesti. Barna de ce nu s-a dus sa se bata la Sibiu?

  23. Gresesti, Catalin Drula! Exact aici au dorit sa va aduca cei care au pregatit din timp lovitura si au reusit sa fure alegerile. In loc sa-i demascati, va autopedepsiti?!!
    Chiar daca ai mai facut si greseli – orce sef de partid face si greseli – ati pierdut fiindca ati fost o forta de temut si toti gangsterii s-au unit impotriva voastra.
    Aici au vrut sa va aduca, si v-au adus – in pragul dezorganizarii.
    Nu va lasati, trebuie sa va analizati, sa va intariti si sa-i invingeti!

    PS. Pe Fritz nu il vor alege. E foarte bun, imi place, dar Iohannis a compromis ideea de presedinte neamt pentru un secol..

  24. Chiar daca la primarie si consiliul judetean am votat cu USR, la europarlamentare nu am putut sa votez cu ei cand l-am vazut pe Barna in fruntea listei. La fel au procedat si cativa prieteni si cunoscuti….

    • Am votat USR in 2020 dar la scurt timp dupa acele alegeri am citit un articol scris de Moise Guran si mi-am dat seama ca cei din conducerea USR nu au fost sinceri in intentiile lor in sensul ca nu aveau de gand sa faca un altfel de politica, asa cum lasasera de inteles, comparativ cu partidele mai vechi, care sa se bazeze pe competente, pe organizarea de concursuri in ocuparea posturilor publice… Ei isi urmareau propriile interese la fel cum se practica in partidele mafiote PSD si PNL. Am fost extrem de dezamagit in momentul in care mi-am dat seama ca am fost pacalit si de aceasta data!!! Barna, Drula si cei care i-au sprijinit in aceasta inselaciune nu mai au nicio credibilitate in ochii celor care au crezut in ei si care i-au votat in 2020 si ca atare consider ca ar trebui sa plece sau sa fie dati afara din partid! La alegerile din 9 iunie 2024 am votat REPER chiar daca nu aveam certitudinea ca vor trece pragul electoral.

  25. Fara ND , D Fritz si pmp , USR nu facea pragul , sper ca sunt mandrii de ei aia din trio veselia cu rezervele lor de lux Vlad V si Ion S. Sa le fie tarana politica usoara.