G4Media.ro

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au reprezentat…

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au reprezentat aproximativ o cincime din votanții partidului german de extremă dreapta AfD

Analiza rezultatelor de duminică seara a arătat că AfD a profitat de faptul că alegerile au fost deschise pentru prima dată în Germania pentru tinerii de 16 și 17 ani, în condițiile în care 17% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani care au votat au ales populiștii de extremă dreapta. De asemenea, un număr similar a ales alianța conservatoare CDU/CSU, potrivit The Guardian.

Observatorii politici spun că nu se poate nega bascularea spre dreapta în rândul tinerilor, având în vedere ponderea semnificativă a votului tinerilor pentru AfD.

Alte partide, care anterior au avut succes în asigurarea votului tinerilor, cum ar fi Verzii, au înregistrat o scădere semnificativă a sprijinului de care se bucurau în rândul tinerilor alegători, ceea ce este pus în special pe seama unei fragmentări generale a frontului tinerilor progresiști, precum și pe seama scăderii generale a importanței acordate problemelor de mediu în rândul electoratului.

În Germania, la fel ca în Franța, Belgia și Portugalia, populiștii de dreapta au avut mai mult succes în rândul tinerilor alegători decât la orice alte alegeri anterioare din UE.

Prezența la vot în Germania, de aproape 65%, a fost cea mai ridicată de la unificare la alegerile europene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. La noi, probabil procentul e și mai mare

  2. Din pacate.. Frica de razbel a fost esentiala pentru acel vot. Peste tot, unde partidele din opozitie, de extrema dreapta au anuntat ca vor cauta pacea si nu vor serviciu militar obligatoriu au acaparat foarte multe voturi de la generatiile tinere, gen 18-30.

  3. Foarte bine. S-au saturat de verzi, progresisti si alti bolnavi mintal.