G4Media.ro

Sociologul Barbu Mateescu: O posibilă explicație pentru prezența tinerilor 25-34 ani semnificativ…

sursa foto: Universitatea ”Ovidius” Constanța

Sociologul Barbu Mateescu: O posibilă explicație pentru prezența tinerilor 25-34 ani semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute ar putea fi migrația / La votul politic nu se poate spune că tinerii au votat cu un partid anume

Sociologul Barbu Mateescu a explicat pentru G4Media că o posibilă explicație pentru prezența la vot semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute (2019 europarlamentare, 2020 locale) a tinerilor din categoria 25-34 ani semnificativ mai mică ar putea fi faptul că aceștia au migrat între timp din România.

În schimb, la categoria 18-24 de ani, tinerii s-au prezentat la vot în număr mai mare decât la alegerile europarlamentare din urmă cu 5 ani.

Pe de altă parte, la votul politic pe consilii județene nu se poate spune că tinerii au votat cu un partid anume, opțiunile fiind distribuite relativ echilibrat:

  • ”În rândul tinerilor de 18-24 ani, ponderea celor care au venit la vot a fost mai mare decât în rândul tinerilor de 18-24 de la momentul europarlamentarelor precedente. Prezența la categoria 25-34 ani a fost semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute (o posibilă explicație ar putea fi migrația). La votul politic pe consilii județene (din atâția câți au putut vota) voturile au fost distribuite astfel încât nu se poate spune că tinerii au votat preponderent cu un partid sau un altul”, a explicat sociologul Barbu Mateescu pentru G4Media.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Tineretul abia așteaptă să poată contribui la achitarea datoriei externe, îngrijorat de creșterea ei recentă.

  2. Sunt inca foarte multi in tara. Sunt dezinteresati pentru ca pur si simplu nu le pasa. Daca nu au plecat… Vor pleca. Exista o astfel prezenta redusa a tinerilor peste tot in Europa.

  3. Gen Z…ei nu fac nimic daca nu au un „scop”, sau nu le iese nimic…P.S. Ei sunt viitorul tarii