G4Media.ro

Clotilde Armand: Este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană. Zeci…

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Clotilde Armand: Este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare stau în soare, la coadă, pentru a valida procesele-verbale / Am cerut BEC o soluție și nu mi s-a răspuns

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reclamă „o situație de neacceptat pentru o capitală europeană”, respectiv că în Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare stau în soare, la coadă, pentru a valida procesele-verbale. Clotilde Armand spune că a cerut BEC o soluție și nu i s-a răspuns.

„Revin cu o urgență care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciucă și Nicolae Ciucă și cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1. În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Ea spune că a cerut reprezentanților Biroului Electoral să vină cu soluții pentru a debloca rapid această situație din Piața Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineață și sunt extenuați. „Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”, adaugă Armand.

Ea precizează că până în acest moment mai puțin de o treime din procesele-verbale din secțiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

„Dar Ciolacu a ieșit deja cu rezultate final la televizorul lui preferat. Da, da. Prim-ministrul României – adică cel care organizează aceste alegeri a ieșit a anunțat rezultatele finale.

În cazul celorlalte secții, aproximativ 120, situația este neclară, deoarece sunt diverse probleme. O parte din procesele- verbale sunt greșit întocmite, iar verificarea lor este greoaie.

În cadrul acestui proces electoral se acumulează tot mai multe nereguli. Ieri am atras atenția asupra unor suspiciuni majore de fraude electorale când sute de persoane au fost aduse la vot de interlopi. Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgență 112 după ce mai mulți președinți de secție au fost surprinși împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilați. Aștept ca instituțiile statului să-și facă datoria transparent și cu respectarea legii”, mai afirmă Clotilde Armand.

„Ce fac Ciolacu și Ciucă cu oamenii din secții care de stau de peste 30 de ore nedormiți, în temperaturi de 34 grade cu sacii de voturii în fața sediului de aseară până acum este inuman. Asta face PNL PSD cu voia lui Toni Greblă de la AEP. Din 166 de secții s-au depus doar 40. Restul au fost respinse de BES 1 pentru că nu se închid cheile. Marcele, ce e asta? Suspiciune de fraudă sau ne pierdem vremea! Am depus plângere pentru cei care au luat această decizie abuzivă și inumană”, a mai scris Clotilde Armand.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Probabil au pierdut si incearca s amusamalizeze ca sunt primii la gainarii!

  2. Da, si ceilalti care au guvernat 30 de ani aproape sint niste sfinti dupa parerea ta, adica sfinti, onesti si cinstiti. Daia este coruptia si evaziunea la cote astronomice, ca USR a sta la guvernare 6 luni. Apreciez comentariul tau.