G4Media.ro

BREAKING Clotilde Armand (USR) a depus cerere de renumărare a voturilor în…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Clotilde Armand (USR) a depus cerere de renumărare a voturilor în Sectorul 1 din Capitală, unde George Tuță (PNL) e dat câștigător cu circa 500 de voturi diferență

Clotilde Armand (USR), primar în funcție și candidat la Primăria Sectorul 1 din Capitală, a anunțat marți că a depus o cerere de renumărare a voturilor. Cererea de renumărare vine după ce datele Autorității Electoral Permanente arată că George Tuță (PNL) este câștigător cu circa 500 de voturi diferență.

UPDATE 2: Clotilde Armand susține că „procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați”.

„Procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați. Din acest motiv este importantă renumărarea, transparent, de față cu toți candidații și cu observatori din ONG-uri. Asta vor să facă și acum, iar din acest motiv am solicitat renumărarea. Se tem pentru că o să iasă la iveală alte numere. La Sectorul 2 au refuzat renumărarea. Sper să nu o facă și aici. Totuși, dacă n-au nimic de ascuns și de pierdut, de ce ar refuza renumărarea? Nici eu, nici Radu Mihaiu n-avem probleme cu asumarea unui rezultat defavorabil. Avem probleme cu cei care au viciat acest scrutin”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Clotilde Armand anunță că a făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, Alexandru-Constantin Enăchescu. Ea susține că acesta ar fi fost ”prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Își acopereau urmele”.

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD – PNL) a obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii. Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente și citate de Agerpres, Clotilde Armand (candidatul Alianţei Dreapta Unită), ar fi obţinut 35,73% (23.850 voturi).

Clotilde Armand a mai anunțat marți că a sesizat autoritățile privind presupuse tentative de fraudă de la mai multe secții de votare.

”Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat”, a declarat Clotilde Armand.

”Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea au fost mai probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cu ne-au furat atunci”, a mai spus Armand.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Furtul cu urna mobila este specialitatea PSD inca din secolul trecut!

    • @silicon_v
      Au avut de ales intre doua metode : suveica si votul multiplu care merg bine in mediul rural! La orase e mai greu. Sper ca pana la urma sa aiba castig de cauza Clotilde!

  2. PSDNL la făcut pe f.ieri.
    Tinerii 25-35 le-a fost lene sa meargă la vot. Nu ar mai fi fost necesar trasul asta de șireturi și cel mai probabil furarea rezultatului.

  3. Chiar nu mai exista niciun jurnalist serios care sa se duca pe teren sa vada ce se intampla de fapt? AEP spune ca s-au numarat voturile din 122 de sectii, Clotilde Armand spune ca s-au numarat oficial 40 din 166 de sectii. Care este adevarul?

    • Aici nu, presa e cumparata. In cazul asta de One. Ascultati interviul lui ND luat de zaia fet imediat dupa interviul luat la acest zuar

  4. sunt votant USR din provicie, dar sincer dna asta imi provoaca asa o repulsie, nustiu de ce pt mine e ne-votabila

    • Ti-ai raspuns singur…..provincia……e greu sa votezi o frantuzoaica luptatoare, tu esti probabil obisnuit cu localnicele obediente….

    • si in S1 si in S2, in mai mult de 50% de cazuri, procesele verbale nu se inchid. Sunt mai multe voturi in saci decat sunt trecute in procesele verbale.

      Ce aia vrea sa faca farntuzoaica asta pe care nu o suporti si ala chel de la S2? Sa se duca acasa si sa zica „asta e, au furat, nu maai avem ce face”

      P.S. In sectorul 2 au fost sectii intregi in care au fost gasite buletine stapilate cu stampila pe PSD. Sectia 190, de exemplu. Politia a venit, a luat buletinele si a plecat.

    • Votezi in Campulung precis!

    • @silicon_v
      Au avut de ales intre doua metode: suveica si votul multiplu care merg bine in mediul rural. La oras e mai greu. Sper ca pana la urma sa castige Clotilde si Mihaiu!

    • Cristian, dupa ce criterii votezi ? Si de ce iti provoaca repulsie, pentru ca stie ca i s-au furat iar voturile, dupa cum era de asteptat ? La ora asta absolut toate institutiile din stat sunt in mana PSD-PNL, nici nu se mai ascund cand fac ceva, nu are cine sa-i pedespseasca. Ai impresia ca s-au lasat de furat ? E mai rau decat acum 4 ani. P.S. Nu pari votant USR. Eu sunt, l-am votat pe Fritz.

    • Distanța dintre cele doi alegători pare foarte mică, și au fost raportate multe procese verbale false, deci tentative de fraudă. E imposibil de acceptat așa ceva, ca partidul PSDNL aliat cu mafioții imobiliari să fraudeze alegerile. Cetățenii sectorului 1 ar trebui să iasă la proteste și să-și susțină primarul care a început lupta împotriva ilegalității și mafiei.

  5. Lupta, Clotilde! Hotia si minciuna s-au prea statornicit pe aici…

  6. De ce jurnalistii nu fac breaking news cu situatia din sectoarele 1 si 2? De ce nu cerceteaza daca procesele verbale sunt incheiate corect sau nu? Ajungem ca in Belarus si presa sta cu botul pe labe? Investigati, oameni buni si spuneti adevarul!

    Haideti sa iesim in strada sa protestam!

    • Faza asta cu protestul in strada s-a cam termint cu vreo 4-5 ani in urma…..ne-am facut damblaua, l-am vazut pe dragnea la mititica si acum nu ne mai intereseaza nimic….desi acum se intampla lucruri mult mai grave….

  7. Da, ea si Trump…

    • Mai omule, la tine functioneaza argumentele rationale sau nu? La sectia nr. 144 PNL PSD avea 227 iar Clotilde Armand avea 193. Pe site-ul AEP au urcat un proces verbal in care PSD are 227 iar Clotilde Armand are 9 voturi.

  8. PSD si PNL sunt ciumele rosii si galbene ale Romaniei. Sunt in stare de orice pentru a ramane la guvernare si a fura in continuare si sa-si ascunda tunurile de miliarde date Romaniei.

  9. …pe de alta parte daca Clotilde isi facea treaba ca lumea nu ajungea sa fie pe muchie de cutit si (eventual) sa fie furata! Uite la Nicusor in fata scorpiei credincioase, Firea si a grobianului Piedone, ambele tipologii mult mai simpatice poporului roman decat un matematician…A maturat cu ei pe jos!

    • Ce te face să crezi că nu și-a făcut treaba? Sau regurgitezi ce auzi de la alții, fără să verifici și să treci prin filtrul gândirii?
      1. Ai verificat ce a făcut în acești 3 ani și jumătate de mandat?
      2. Te-ai uitat la CV ul ei și ale celorlați candidați?
      3. Te-ai informat despre amploarea mafiei imobiliare din s1 și interesele acestora?

    • Ai dreptate ca nu si-a facut treaba pt ca daca si-o facea castiga mult mai multe voturi decat a castigat si atunci nu mai aparea situatia actuala .

    • Deci pentru ca diferența de voturi dintre Clotilde și Tuta este mai mica decât diferența dintre Nicușor Dan și Firea înseamnă că votul democratic nu mai trebuie respectat? Și dacă scalam peste tot în tara unde diferența între contracandidati e mica trebuie sa judecam la fel?

  10. Ce a facut in sector 1 de tot o tineti ca facut?
    Va zic eu ce a facut din punctul meu de vedere: a venit cu o luna inainte de alegeri in conplexul din sector 1 unde locuiesc sa vada ce probleme sunt (3 ani si 10 luni nu a stiua dresa desi la primarie sunt zeci de intalniri). A venit si la final din toate probleme expuse a zis ca ne face o gradinita din containere ca sa nu mai mergem pe strada care arata ca dupa bombardament :))) (evident ca nu a facut nici asta). treaba buna la cel mai “bogat” sector.