G4Media.ro

UPDATE “Incendiu minor” la Unitatea 2 a Centralei Nucleare Cernavodă / Situația…

sursa foto: CNE

UPDATE “Incendiu minor” la Unitatea 2 a Centralei Nucleare Cernavodă / Situația este sub control, nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert (ISU Constanța)

Un “incendiu minor” a izbucnit marți la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, a anunțat ISU Constanța, care a precizat că “situația este sub control” și nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert.

Potrivit unei reprezentante a ISU Constanța, incendiul „fără flacără” a izbucnit, din primele informații, la o pompă.

La fața locului intervin două autospeciale de stingere și o autoscară. “Nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert, fără a fi pusă în pericol populația”, a adăugat ea.

SN Nuclearelectrica SA a precizat că “în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente”.

“Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

In prezent echipamentul este izolat si se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor si degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare si asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali. Reamintim ca Unitatea 1 este in programul de oprire planificată”, potrivit sursei citate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. ………………… 🙏🙏🙏 SRI!