G4Media.ro

Drulă: Alegerile pentru un nou președinte USR în perioada 24-28 iunie, urmate…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă: Alegerile pentru un nou președinte USR în perioada 24-28 iunie, urmate de alegerea unui nou Birou Național

Cătălin Drulă, președintele demisionar al USR, a anunțat marți că va propune organizarea în perioada 24-28 iunie a alegerilor interne pentru desemnarea unui nou șef al partidului, urmate de alegerea unui nou Birou Național pe 29 iunie.

El și-a anunțat demisia luni după ce Alianța Dreapta Unită, creată în jurul USR, s-a clasat după PSD, PNL și AUR la alegerile locale și europarlamentare.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, e singurul lider USR care și-a anunțat candidatura la șefia partidului. Elena Lasconi, primar în Câmpulung, a declarat că ia în calcul să candideze și va anunța în aceste zile dacă intră în cursă.

Comunicatul lui Cătălin Drulă:

Câteva lămuriri legate de pașii statutari/tehnici care urmează în USR.
Astăzi voi convoca (1) Congresul USR pentru alegerea (2) unui nou Birou Național, pe data de 29 iunie, la București.
De asemenea, voi propune astăzi Biroului Național, organizarea alegerilor pentru următorul Președinte al USR, în perioada 24-28 iunie. (3)
Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului Președinte ales.
USR merge înainte. Mișcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue. Următoarele obiective sunt luptele din toamnă.
Alianța PSD-PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul și încrederea oamenilor care își doresc alt viitor în România.

Note: Conform Statutului USR,
1. Președintele are atributul convocării Congresului partidului
2. Alegerea Biroului Național se face de către Congresul partidului (prin votul delegaților)
3. Alegerea Președintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Intreb si eu ca un nestiutor -nu-i mai bine, mai sanatos pt partid sa alegeti presedintele si sa-i lasati lui initiativa restructurarii BN, etc, etc ?

  2. Dacă în Biroul Național se învârte iar vechea gașcă, totul e absolut fără rost, ba chiar devine ridicol. Un președinte nou, dar încadrat de alde Barna, Drulă et comp, ar fi de un ridicol absolut.

  3. Credeti ca vor pleca baietii „dastepti” de la borcanul de miere????? Vedeti undeva un USR condus de Fritz / Lasconi fara un Drula, Ghinea & Co prin biroul national (sau cum s-o numi la ei)???? Nu cred!!!

    Pe Ciolos & REPER i-au „evacuat” de bunavoie…..

    DAca baietii nu inteleg ca vechea garda este terminata si un suflu 100% nou este necesar, la urmatoarele alegeri cor disparea de pe tabla politica. Sau vor ramane intr-o alianta in care si ceilalti trebuie sa aduca ceva voturi, dar nu cred ca Forta Dreptei va mai merge la paritate cu ei!

    • Dacă vine Lasconi sau alții care se bucurau că USR pierde teren prin online și nu fac opoziție REALĂ, nu sunt prezenți nu au verbul la ei USR se va duce in jos cu tot cu ei! Mi-e teamă că nu au un lider carismatic care să îi scoată din fundătura! Bine, il au pe ND, dar acesta 100% nu va lăsa primăria, este om serios, deștept, va rămâne independent!
      Dacă este un om care să poată bate PSD și PNL este ND, in locul lui Ciolacu aș colabora cu ND la București ca să iau Președenția!
      Doar dacă n-o apărea un lider!