G4Media.ro

Serviciile de informații din Danemarca au arestat un cetățean rus suspectat de…

Serviciile de informații din Danemarca au arestat un cetățean rus suspectat de spionaj

Serviciile de informații daneze (PET) au anunțat marți, 11 iunie, arestarea unui cetățean rus suspectat de spionaj, identificat de presa daneză ca fiind o femeie și un pilon al comunității ruse din țara scandinavă, potrivit BFM TV.

„Cetățeana rusă rezidentă în Danemarca” este suspectată că a permis „unui serviciu de informații străin să opereze în Danemarca, inclusiv prin activități de influențare”, a precizat PET într-un comunicat de presă.

Această persoană a fost arestată în sudul orașului Copenhaga și ar trebui să fie eliberată după interogatoriu, au precizat serviciile.

PET a subliniat că arestarea nu are nicio legătură cu alegerile europene din acest weekend.

Arestarea ar fi legată de dezvăluirile recente ale radioului public danez DR și ale altor media europene partenere despre fundația rusă Pravfond, care operează de la Moscova și este folosită pentru a finanța operațiuni în beneficiul Rusiei.

Această fundație susținută de autoritățile ruse este suspectată de finanțarea unor proiecte de dezinformare și de apărare a unor suspecți de spionaj, potrivit DR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai cu cele cateva milioane de rusi refugiati „politic” sau „economic” cu siguranta ca sunt foarte mult simpatizanti ai lui Putin