G4Media.ro

De ce a respins Biroul Electoral al Sectorului 2 renumărarea voturilor pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De ce a respins Biroul Electoral al Sectorului 2 renumărarea voturilor pentru funcția de primar al sectorului, cerută de președinții a două secții: „Nu au fost indicate temeiuri legale”

Biroul Electoral al Sectorului 2 a respins renumărarea voturilor pentru funcția de primar al Sectorului 2, cerută de președinții a două secții de votare, susținând că „nu au fost indicate temeiuri legale”.

Președinții a două secții de votare din Sectorul 2 au cerut renumărarea voturilor pentru funcția de primar, însă biroul electoral a respins solicitarea.

„În drept, nu au fost indicate temeiuri legale”, se arată în hotărărea biroului electoral.

„Din conținutul întâmpinării nu a rezultat ce anume se contestă, solicitanții învederând, în mod generic, împrejurarea că solicită renumărarea voturilor pentru poziția de primar al Sectorului 2 București”, se mai arată în hotărârea Biroului Electoral al Sectorului 2.

Hotărârea a fost aprobată cu majoritate de voturi. Aceasta poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Context: Radu Mihaiu, candidatul USR la Primăria Sectorului 2 din București, a declarat marți că 280 de voturi au fost puse din eroare la o contracandidată și a cerut numărarea corectă a voturilor.

”Pe procesul verbal al unei secții, cei din secția de vot, după 26 de ore, au transcris greșit voturile mele la doamna Iolanda Bughiu (candidat SOS – n.red.), iar voturile doamnei Bughiu la mine. E o eroare umană, nu o fraudă. Pentru corectură e procedură simplă: se redeschide sacul cu voturi în prezența tuturor candidaților și se constantă care e realitatea. Asta a cerut și șeful secției de vot. Doamna Bughiu a avut 47 de voturi trecute la mine, eu am avut 333 trecute la doamna Bughiu, diferența este de 286 de voturi”, a spus Radu Mihaiu la Antena 3. Detalii aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. domni de la USR nu au avocati? chir asa plutea in aer damful mistificari(modificrea la lege ..) nu aveu posibilitate sa verifice? reprezentantul USR ce a semnat?

  2. Achitatul Grebla Toni si supusii sai e cu legea in mana.

  3. Achitatul Grebla Toni si supusii sai sunt cu legea in mana.

  4. Tocmai s-a descoperit cea mai ușoară și nepedepsită metodă de a fura.

  5. Ne-am intors in anii 90…..eterna Romanie