G4Media.ro

Clotilde Armand, plângere la Parchet pe numele șefului AEP pentru abuz în…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Clotilde Armand, plângere la Parchet pe numele șefului AEP pentru abuz în serviciu și instigare la fals: Eu n-am nicio problemă să recunosc un rezultat dar aceste alegeri trebuie să fie corecte. Dacă sunt fraudate de ce ne mai ducem la vot

Candidată la Sectorul 1 pentru un nou mandat de Primar, Clotilde Armand acuză modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile. Menționăm că în acest moment scorul electoral obținut o plasează pe locul al doilea. Armand a depus o plângere la Parchet pe numele președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzându-l de abuz în serviciu pentru modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile, dar și de instigare la fals în acte. Armand insistă ca voturile să fie renumărate în anumite secții de votare.

„Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral”, a spus Clotilde Armand, subliniind că membrii secțiilor de votare au fost supuși unei oboseli infernale, fiind nevoiți să aștepte și câte 30 de ore în tot procesul de vot și predare a buletinelor de vot.

„Pe fondul oboselii, membrii și președinții secțiilor de votare au fost obligați să întocmească niște procese verbale cu falsuri grosolane. Am semnalat nenumărate probleme, nenumărate nereguli, totul pe fondul oboselii. Oamenii au așteptat și câte 30 de ore, pe secții, apoi ca să numere buletinele, apoi alte ore la cozi ca să predea sacii cu voturi. Unii au așteptat și câte 8 ore să fie preluați sacii, după ce au stat o zi întreagă în secțiile de votare”, a comentat Clotilde Armand.

Aceasta a spus că nici sistemul informativ de centralizare a voturilor nu funcționa vineri, motiv pentru care și la această oră mai sunt secții care n-au finalizat predarea proceselor verbale.

„La ora actuală se face presiune la președinții de secții să închidă totul chiar daca sunt multe nereguli si procesele verbale nu corespund cu ceea ce s-a votat”, a spus Clotilde Armand, subliniind că este necesar să fie renumărate voturile în anumite secții. „Trebuie renumărate buletinele din anumite secții, unde realitatea nu corespunde cu ce s-a votat. Sunt cazuri în care anumite rezultate au fost trecute în procesele verbale la alt candidat, cazuri cu buletine neștampilate…Aceste alegeri au fost profund viciate de modul de organizare. Mesajul meu, pentru că sunt și eu obosită, este că nu am o problemă să recunosc un rezultat, dar aceste alegeri trebuie să fie corecte. Dacă alegerile sunt fraudate de ce să ne mai ducem la vot. De aceea e necesar ca în mai multe secții cu rezultate încărcate, unde au fost semnalate falsuri grosolane, să fie renumărate buletinele de vot”, a spus Clotilde Armand.

Ea mai spune că a avut oameni pe secții care au văzut cum unii reprezentanți PSD ar fi controlat în sacii cu buletine de voturi, că s-au făcut poze, iar jandarmii au insistat ca imaginile să fie șterse. De aesmenea, Clotilde Armand mai spune că sistemul informatic era deficitar, cu „chei care nu se închideau”: „Nu funcționau cheile iar sistemul devenea funcțional doar când se schimbau cifrele. S-au pus niște cifre din pix ca să fie conforme celor dorite de candidați. Sistemul informatic a fost neconform”.

Reamintim că scorul dintre Clotilde Armand (USR) și George Tuță, candidatul susținut de PSD și PNL, este foarte strâns, astfel că ambele partide clamează victoria. Datele Autorității Electoral Permanente arată că George Tuță (PNL) este câștigător cu circa 500 de voturi diferență.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Hai Clotilde, pe ei, pe mama lor de comunisti!

  2. Clotilde Armand a pus pe pagina ei de facebook mai multe dovezi cu falsuri grosolane din procesele verbale. Voturile ei au fost transferate la alte partide ca sa o traga in jos la numaratoare. La o diferenta asa de mica intre cei 2 candidati, fiecare vot conteaza si trebuie renumarate acolo unde sunt dovezi de frauda. Presa trebuie sa stea cu ochii pe ei si sa apere democratia.

    • Care presa? 😆

    • Presa cumpărată de guvern?

    • Cei putini care mai sunt interesati de adevar si care nu se complac. Ar trebui sa inteleaga importanta momentului. Degeaba demasti cazuri de coruptie, ca sa ajuti oamenii sa voteze educat, daca in momentul decisiv, la alegeri, nu investighezi suspiciunile de frauda. Daca este adevarat si ei fura voturile, degeaba mai exista alegeri, sunt doar de forma.