G4Media.ro

Elena Lasconi, despre candidatura la șefia USR: Vreau să mă asigur că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Elena Lasconi, despre candidatura la șefia USR: Vreau să mă asigur că schimbarea nu va fi de fațadă / Despre recuperarea eurodeputatului Vlad Gheorghe: Am vorbit cu el / Despre Nicușor Dan: Poate fi candidatul USR la președinția României

Câștigătoare a unui nou mandat de primar în Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a spus, marți seara, la Digi24 că este pregătită să-și asume candidatura la șefia USR, după ce va avea o discuție cu colegii de partid, Dominic Fritz și Lucian Viziteu, cel mai probabil până la final de săptămână.

„Acum suntem într-o situație slabă. Nu avem nevoie de criză. Voiam să îmi trag sufletul după o campanie grea, pentru că am multe proiecte în derulare și trebuie să fac treaba, dar m-am trezit în aceasta situație de criză (…) Voi lua o decizie în privința candidaturii mele la șefia USR până la final de săptămână. O să discut cu Dominic, cu Lucian Viziteu și cu alți colegi din țară”, a comentat Lasconi, adăugând că nu-și dorește neapărat funcția de președinte al USR, cu condiția ca ceilalți doritori, respectiv Fritz și Viziteu să o convingă că pot aduce schimbarea în partid.

„Vreau să mă asigur că schimbarea va fi profundă și că se va întâmplă nu dor de fațadă. Pentru că nu schimbăm doar șeful și restul lucrurilor rămân la fel. Este nevoie și de schimbarea Biroului Național și al Secretariatului general. Trebuie o resetare completă, să strângem în jurul nostru oameni care au aceleași valori”, a comentat Lasconi.

În același context, ea a admis că a avut, de exemplu, discuții cu eurodeputatul Vlad Gheorghe care a fost îndepărtat din USR și care a câștigat un nou mandat în Parlamentul European din postura de independent. „Da, am păstrat legătura cu el, și cu alții, am contribuit cu sfaturi și în campanie (…)”, a comentat Lasconi fiind de acord că un eurodeputat ca Vlad Gheorghe ar trebui readus în partid.

De asemenea, Lasconi l-a lăudat pe Nicușor Dan, afirmând că acesta ar trebui să fie canidatul USR la președinția României. Lasconi a precizat că Nicușor Dan nu va putea lucra singur în Consilul Local și că va avea nevoie de o majoritate în plenul Consiliului General.

„Nicușor Dan ar fi un excelent candidat pentru prezidențiale, din partea USR, așa simt. (…) Nu există independent ca primar. El este un om inteligent și sunt convinsă că acum își face calcule pentru crearea unei majorități  în Consiliul General”, a comentat Elena Lasconi.

Ea a subliniat că cei care conduc acum USR nu trebuie să plece din partid, ci doar să facă un pas în spate. De asemenea, a subliniat că Alianța ADU nu trebuia să fie o greșeală, dar că „a fost făcută pe genunchi”.

Lasconi a mai lansat un reproș la adresa lui Cătălin Drulă, referitor la scandalul în care a fost implicată cu fiica sa, scandal în urma căruia a fost scoasă de la europarlamentare. „I-am cerut, Cătălin, așteaptă. Eram într-un moment în care nu știam cum să mă detașez să văd cum comunic. Dar el nu a așteptat și nici nu s-a consultat cu nimeni. A ieșit pur și simplu și m-a scos, pe motiv că nu se poate trece pentru un conflict de familie. Deși nu era niciun conflict de familie, eu nu aveam o problemă, nu eu am scos acea înregistrare (…). Nu mi s-a părut că a gestionat toată problema într-un mod profesionist. Am simțit că vrea să scape de mine pur și simplu”, a comentat Lasconi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Ar trebui sa fie realiști și să nu se aștepte la cine știe ce anul ăsta . Poate să-l aducă și pe Obama președinte. Aparițiile la acele televiziuni toxice le aduc un mare deserviciu.

  2. Lasconi este o soluție pentru a scoate USRul din criza și poate fi candidatul castigator la prezidențiale! Nu cred că poate sta Ciucă și Ciolacu, împreună, in fata ei! Așa că, curaj USR!

  3. Mda, Lasconi este cea care s-a dus la referendumul lui Dragnea făcut de ziua lui Putin.
    Nu am încredere că Lasconi nu va deturna votul meu pentru Putin.

  4. Nicușor Dan a spus clar că nu vrea să candideze la prezidențiale. Cred că USR trebuie să caute pe altcineva.

    • Da, este prea serios ca să candideze la prezidențiale ca Băsescu. Stiu sigur că nu va candida și PSD deja l-a momit cu discuții să-l îngroape in Primăria București!

  5. Treziți-vă un pic. Lasconi a câștigat la Câmpulung unde au votat 13.503 persoane. Da, a luat 70%, sau cât a luat, dar nu e reprezentativ la nivelul întregii țări. Și să vii să spui ca vrei un întreg reset, cu legimitatea a 7500 de voturi, e cam tras de păr. Nu zic ca e bine ce se întâmplă la USR, dar totuși, hai să fim realiști, nu fanteziști.

    • Încearcă tu să obții 70% din voturi pe scara blocului tau! Atunci o sa vezi cat este de ușor!

  6. Lasconi are ceva ce si lui Drula , si lui Fritz, le lipseste , stie sa comunice, are experienta , plus o imagine buna, nu ii e frica sa apara la tv, cu siguranta e cea mai potrivita sa trezeasca electoratul de dreapta din amorteala, si a aduna si electoratul de la REPER + CURAJ + Romania ECO …
    Fritz cumva a fost „auto-impus” de cei care au generat dezastrul, si pare doar un soi de interfata la echipa drula&co . Daca au cel putin bun simt drula&co trebuei sa inteleaga ca TREBUIE sa faca un pas in spate . Experianta lor la ministere si in parlament e FOARTE importanta, si neaparat trebuie sa continue in USR .

    si sa scape de PMP si FD care e clar ca au tras alianta in jos foarte mult , electoratul PMP si FD s-a intors la radacinile PSDNLUDMR-iste

  7. Am impresia ca Vlad Gheorghe n-a reusit sa intre ca independent in PE.

  8. A luat un scor bun intr-un oras mic.
    Impresionant, tinand cont de performanta negativa a USR si aliantei ADU dar irelevant pentru sperantele care vad ca se pun in online in persoana dansei ca fiind una providentiala pentru Romania.
    Ma uitam la dansa pe A3 acum doua seri cum nu spunea nimic interesant si ma intrebam de ce este live la acel post – probabil pentru ca-l urmareste… Numai mie mi s-a parut cum Gidea o asculta compatimitor?
    Daca speranta de opozitie reala in Romania si-a inceput campania de afirmare la A3, atunci mai bine sa ramana la Campulung Muscel.

    O alta ‘vedeta’ de televiziune, mult mai inteligenta in opinia mea decat Lasconi, tocmai s-a facut de ras la Bucuresti…