G4Media.ro

BREAKING Protest USR în sprijinul lui Radu Mihaiu la Biroul Electoral Sector…

Foto: Lucian Stanciu Viziteu / Facebook

BREAKING Protest USR în sprijinul lui Radu Mihaiu la Biroul Electoral Sector 2 / Participă Elena Lasconi și Lucian Viziteu / „Cerem tuturor forțelor politice să respecte voturile oamenilor și să aprobe renumărarea transparentă”

Update Ora 13.05: Radu Mihaiu (USR) a declarat, în fața sediului Biroului Sector 2, că solicită PNL să se disocieze de „această tentativă de fraudarea a alegerilor” și să voteze în biroul electoral pentu renumerările cerute.

Mihaiu a acuzat o tergiversare, în condițiile în care solicitările de renumărare a voturilor în peste 30 de secții în care USR a constatat probleme în procesele verbale nu au primit răspuns de la biroul electoral.

„Cer tuturor forțelor politice să respecte voturile oamenilor și să voteze în birourile electorale renumărarea transparentă a voturilor”, a adăugat candidatul USR.

Acesta a susținut că „în Biroul Electoral al Sectorului toate deciziile sunt dictate de PSD. E un abuz în serviciu. Acest lucru trebuie să înceteze”.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi (USR), a precizat că a venit pentru a-și susține colegul, pentru că întotdeauna a luptat pentru democrație.

„Aș ruga candidații să nu se bucure la o victorie temporară prin înșelăciune. Suntem o echipă și îl susțin pe Radu din tot sufletul și pe Clotilde”, a mai spus Lasconi.

Știrea inițială: Primarul USR al Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, a anunțat miercuri că alături de alți colegi din partid participă miercuri la ora 13.00 la un protest în fața Biroului Electoral Sector 2. Protestul are loc după ce Radu Mihaiu, primar în Sectorul 2 și candidat USR pentru un nou mandat, a reclamat fraude și erori la numărarea voturilor și a acuzat biroul electoral că nu vrea să rezolve inadvertențele din procesele verbale din secții.

Lucian Stanciu-Viziteu a anunțat că la protest va participa și Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung.

”Apărăm fiecare vot ce ne-a fost încredințat! Susțin eforturile pe care le depun colegii mei Clotilde Armand și Radu Mihaiu de a se asigura că fiecare vot exprimat de români este numărat corect, că procesul alegerilor a fost unul neviciat și că sectoarele 1 și 2 din capitală vor avea primarii legitimi, de drept, pe care i-au dorit cetățenii, nu aceia pe care încearcă să-i scoată din pix reprezentanții partidelor”, a declarat primarul Bacăului într-un comunicat.

”Românii trebuie să știe că atunci când voturile lor sunt furate cineva dorește, abuziv, cu de la sine putere, să altereze voința populară, punând sub semnul întrebării legitimitatea celor aleși și afectând profund stabilitatea socială și politică a comunităților noastre. Colegii noștri, candidați și membri în comisiile electorale își fac acum o datorie, care ne privește pe toți. Fiecare vot contează și fiecare vot trebuie protejat. Românii trebuie să știe că lupta colegilor noștri Radu Mihaiu și Clotilde Armand nu este pentru funcții, ci pentru dreptate și justiție. Că lupta lor ne privește pe toți cei care putem fi potențiale victime ale abuzurilor din partea celor care dețin puterea și cred că pot face orice cu ea. USR nu va tolera ca votul cetățenilor să fie batjocorit”, a mai spus Stanciu-Viziteu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Protestul e fain la TV, mai eficient ar fi sa publice reclamatiile scrise si raspunsurile primite.
    As dori sa stiu daca reprezentantii aflati in sectiile de votare au fost instruiti inainte de a fi trimisi „la lupta” cu reprezentatii psd, pnl

  2. Ar trebui sa vina la protest si celelalte partide de opozitie pentru ca este vorba de democrație aici. Chiar daca s-au văzut cu voturile in căruță, maine pot fi ei cei ce sunt abuzați de o putere care vrea sa reducă pe toți la tăcere.
    Dar mai greu cu societatea românească

    • CORECT !!! de fapt toti cetatzenii trebuie sa iasa, pentru ca e vorba de singura noastra putere in fata LOR, indiferent(!) cine sunt aia vremelnici

  3. ieșiți! Protestul e fix acum la ora 1 – strada Cremenita 13-15

  4. Scandalul sacilor pe trotuar, cu voturile cetățenilor țării, singurul mecanism legal, prin care aceștia au validat și legitimat regimul actual local și pe cei cu sinecuri în Parlamentul European, dă dovada crasă a condescendenței și dezinteresului celor aleși față de ”vocea poporului”. Dacă ar exista un mecanism democratic prin care îmi pot retrage sprijinul cenzitar, aș face–o cu siguranță.

  5. Nu se aprobă, nici la sectorul 1, nici la sectorul 2. Fierbe PSD PNL ca nu au primari la toate sectoarele. Chiar daca s-a furat, așa rămâne.

  6. Ok, vom avea pacea roșie mult aclamată în coaliție, poate că usr fiind un partid tânăr a învățat din greșeli, se reinventează…dar, la toamnă, vine momentul în care anaconda psd va devora complet gușterii pnl-ști! Danke KJW!

  7. aoleu, daca veniti cu texte de astea cu „transparenta” stiti ce repede se ascund sobolaniii?

  8. Oameni buni,trebuie peste tot numarate si la toate alegerile nu doar locale!
    Au facut manevre PESTE tot nu doar unde e un vot strans

  9. La Costinesti s-au renumarat viturile de 5 ori pana a iesit primar PeNaL.

  10. USR trebuia să nu semneze până nu se respecta totul la litera și spiritul legii!

  11. Vad doua motive petru care nucesti de acord cu rezultatul final: nu ai incredere in oanenii tăi ce au prestat in sectia de votare ori nu poti accepta ca atat ai putut !
    Restul, e din categoria ” sos „…