G4Media.ro

În Bulgaria, partidul GERB al fostului premier Boiko Borisov a câștigat alegerile…

Foto: Facebook Boiko Borisiv

În Bulgaria, partidul GERB al fostului premier Boiko Borisov a câștigat alegerile europene și pe cele parlamentare anticipate

În Bulgaria, țară aflată de trei ani în criză politică, timp în care s-a văzut pusă în fața a șase runde de alegeri consecutive, coaliţia GERB-SDS s-a clasat pe primul loc, cu 23,54% din voturi, la alegerile europarlmentare de duminică, urmată de Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS) cu 14,66%.

Pe locul al treilea se clasează coaliţia „Continuăm Schimbarea-Bulgaria Democrată” (PP-DB) cu 14,44%, urmată de „Renaştere” cu 13,98%, iar pe locul al cincilea, Partidul Socialist Bulgar (BSP) cu 7,01% din voturi.

Formațiunea „Există un Astfel de Popor” s-a poziționat pe al şaselea loc, cu 6,04%, iar pe ultimul se află partidul „Măreţie” cu 4,07%, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

În Bulgaria, scrutinul pentru legisltivul european a avut loc odată cu alegerile anticipte pentru parlamentul național.

Potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, preluat de Reuters, GERB, partidul de centru-dreapta al fostului premier Boiko Borisov este pe primul loc după alegerile parlamentare anticipate de duminică, cu aproximativ 26% din voturi, dar va trebui să găsească parteneri de coaliţie pentru a forma un guvern.

Partidul reformist Continuăm Schimbarea (PP) este pe locul al doilea, cu 15,7% din voturi.

Partidul ultranaţionalist Renaşterea ar urma să se claseze pe locul al treilea, cu 14,5% din voturi, în timp ce Mişcarea pentru Drepturi şi Libertate (MRF), care reprezintă în principal minoritatea etnică turcă din Bulgaria, ar urma să obţină 14,3%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...