G4Media.ro

„Excedent major” pe piețele petroliere până în 2030 (Agenția Internațională pentru Energie)

Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

„Excedent major” pe piețele petroliere până în 2030 (Agenția Internațională pentru Energie)

Agenția Internațională pentru Energie se așteaptă la un „excedent major” pe piețele petroliere până în 2030, datorită unei stabilizări a cererii combinate cu o creștere a producției mondiale, potrivit unui raport anual publicat miercuri și citat de Le Figaro.

Pe măsură ce tranziția energetică avansează, „creșterea cererii mondiale de petrol ar trebui să încetinească în următorii ani”, afirmă AIE în raportul său privind petrolul. În acest raport, „pe baza politicilor actuale și a tendințelor pieței”, AIE afirmă că „cererea puternică din partea economiilor asiatice în creștere rapidă, precum și din partea sectoarelor aviației și petrochimiei, ar trebui să crească consumul de petrol în următorii ani”.

Cu toate acestea, raportul subliniază că „aceste câștiguri vor fi din ce în ce mai mult contrabalansate” de factori precum „creșterea vânzărilor de mașini electrice, îmbunătățirea eficienței combustibilului pentru vehiculele convenționale, reducerea utilizării petrolului pentru producerea de energie în Orientul Mijlociu și schimbările economice structurale”.

AIE prevede că cererea mondială de petrol, inclusiv biocombustibilii, se va „stabiliza la aproximativ 106 milioane de barili pe zi spre sfârșitul deceniului”, față de puțin peste 102 milioane de barili pe zi în 2023. Aceasta reprezintă o creștere de puțin sub 4%, determinată de economiile emergente din Asia, în special China și India, în timp ce cererea este în scădere în economiile avansate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Stai să vezi excedent când s-or ieftini mașinile electrice!!!! Oricum, fără preturile enorme și producțiile scăzute nu s-ar fi realizat așa rapid electrificarea in UE si SUA! Producătorii de petrol au fost catalizatorii electrificării!