G4Media.ro

UE impune taxe de până la 38,1 la sută pentru vehiculele electrice…

Sursa foto: Facebook / BYD

UE impune taxe de până la 38,1 la sută pentru vehiculele electrice chinezești 

Comisia Europeană a anunțat miercuri că va impune taxe provizorii de până la 38,1% la importurile de vehicule electrice chinezești, o măsură care va atrage probabil reacții dure și posibile represalii din partea Chinei, transmite Politico.

„Când partenerii noștri încalcă regulile, ne vom afirma drepturile”, a declarat șeful UE pentru comerț, Valdis Dombrovskis, într-o declarație scrisă.

Comisia, care supervizează politica comercială a UE, a declarat că tarifele, care vor intra probabil în vigoare până în iulie, vor fi de 17,4% pentru BYD, 20% pentru Geely și 38,1% pentru SAIC. Alte companii care cooperează în cadrul anchetei ar urma să se confrunte cu un tarif de 21%, iar companiile necooperante cu 38,1%.

Taxele, a declarat Dombrovskis, se bazează „pe dovezi clare ale investigației noastre extinse și în deplin respect față de normele OMC.”

Acesta a adăugat că obiectivul nu este de a bloca complet accesul vehiculelor electrice din China: „Scopul nostru este de a restabili condițiile de concurență echitabile și de a ne asigura că piața europeană rămâne deschisă pentru producătorii de vehicule electrice din China, cu condiția ca aceștia să respecte normele comerciale convenite la nivel mondial.”

UE percepe deja un tarif de 10 % pentru orice vehicul fabricat în străinătate, față de nivelul de 15 % al Chinei.

Beijingul a cerut deja un dialog și a amenințat simultan cu represalii asupra coniacului francez, avioanelor, produselor lactate și altor produse agricole.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Acum vedem unitatea UE. Vedem cum o sa reactioneze Franta, Germania, Italia si cei care au afaceri imense cu China. Turcia a reusit sa impuna astfel de taxe… Ar trb sa impuna si UE, asta e clar.

  2. Pai de ce? Sa punem si la iphone, ca sunt facute tot in China…eu vreau sa cumpar chestii ieftine din China, nu aberant de scumpe din Germania

    • Si dupa ce se inchide industria auto din Europa si cresc chinezii preturile? Sau credeai ca vand masini ieftine de prosti de sunt?

    • Europa nu mai produce un surub, toate fabricile sunt in China. Sunt tari care printeaza moneda doar in China. Se cumpara Spring cu 8k de $ in China si il vinzi in Romania cu 20k euro. Taxele vamale o sa stimuleze productia in Europa. Chinezii daca vor sa vanda in Europa sa faca fabrici aici la fel si producatorii europeni!

  3. Excelent! Este un început timid, acum trebuie aceeași strategie in TOATE domeniile! 😏
    Ce deștepți erau ei! Ei susțin războiul in Europa, moartea europenilor și noi ii susținem cu bani ca să susțină războiul!
    Aștept cu interes și recunoașterea Taiwanului ca stat independent! 👍👍👍