G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Forțele rusești au reușit o “pătrundere limitată” în orașul…

ISW, captura

Serviciile secrete britanice: Forțele rusești au reușit o “pătrundere limitată” în orașul Ceasov Iar

Serviciile de informații militare britanice afirmă în cel mai recent raport despre evenimentele de pe frontul din Ucraina că forțele rusești ar fi reușit ceea ce ea numește o „pătrundere limitată” la periferia estică a orașului Ceasov Iar, transmite BBC.

Armata rusă a capturat, de asemenea, după toate probabilitățile, satul Ivanovskoe, care se află la sud de Ceasov Iar, scrie armata britanică.

Luptele grele continuă în zonele urbane, se arată în raport.

În același timp, trupele rusești vor rămâne, cel mai probabil, pe partea de est a canalului, care trece prin Ceasov Iar și servește drept obstacol în calea ofensivei Moscovei.

Serviciile de informații militare britanice notează că armata rusă folosește unități de infanterie pentru ofensiva din Ceasov Iar, ale căror pierderi rămân ridicate. Forțele armate ucrainene raportează, de asemenea, că zona populată este supusă unor lovituri de artilerie, inclusiv cele care folosesc muniție termobarică.

„Ceasov Iar este posibil să reprezinte o țintă importantă pentru Rusia datorită locației sale strategice pe platou, precum și a utilizării sale în trecut ca centru logistic pentru Forțele Armate ucrainene”, mai scriu autorii raportului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pas cu pas cuceresc rusnazii. Avand in vedere ca Ucraina nu aduce oameni pe front.. Rezultatul e unul logic.