G4Media.ro

Viitorul președinte al României

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Viitorul președinte al României

Voi fi eu, Sebastian Burduja. Asta le spunea încă de acum 15 ani tuturor colegilor de studii din America. Unii rămâneau cu sprânceana ridicată. Vedeau sclipirea stranie din privirea lui fixă, dar nu prea înțelegeau pe ce se bazează tânărul student român când profețea atât de sigur pe el că va conduce cândva mica lui țară din Estul Europei. Burduja știa însă de atunci că este alesul, de la tatăl său. Iar tatăl său, influentul Marinel Burduja, știa de la colegii și prietenii lui discreți. Cu toții se pregăteau de ziua în care vor preda ștafeta copiilor lor. Știau că doar unul dintre ei va fi președinte. Ei bine, lui Burduja i s-a tot spus că el va fi, până când a început să creadă în destinul său excepțional.

Totul s-a întâmplat conform planului. Viitorul președinte s-a împiedicat însă de un mic detaliu, neprevăzut de magii care i-au văzut steaua înălțându-se: pe Burduja nu-l votează nimeni. Și-a făcut chiar un partiduleț al tinerilor, căruia toată lumea bună din oraș i-a deschis larg ușile. Numai alegătorii n-au prea înțeles cu cine au de-a face și i-au trântit ușa în nas. N-a reușit să strângă numărul de semnături pentru a putea participa la alegeri cu jucăria făcută cadou. Așa că tăticul, împreună cu nașii lui discreți, l-au plantat în PNL, direct la vârful partidului, și i-au făcut cadou o jucărie nouă: șefia filialei București.

Ludovic Orban l-a primit cu brațele deschise și cu o bucurie greu de înțeles pe candidatul independent care tocmai ratase intrarea în Parlament.

De la infiltrarea de succes în PNL, cariera fulminantă a tânărului Burduja s-a bazat mereu pe funcții numite. De ales, în afară de prietenii tatălui său, nu l-a ales nimeni. A rămas totuși alesul celorlalți. Destinul îi surâde de foarte tânăr, cum i s-a prezis. Chiar dacă nu câștigă voturi, ocupă la 30 și un pic de ani funcții importante în guvern, de secretar de stat și de două ori ministru.

Viitorul președinte știe însă că va fi mai greu să conducă o țară dacă nu-l alege chiar nimeni. Prin urmare, își încearcă norocul la primăria Capitalei, unde candidatul se face de râs. Cu toate opintelile partidului, cu toate sutele de mii de euro pompate în televiziuni și în consultanți străini, cu toate sondajele care îl anunță la scoruri amețitoare, umăr la umăr cu Nicușor Dan, în ciuda tricoului turcoaz, se întâmplă iarăși ceva greșit. Burduja se clasează pe locul patru, la 40 de procente distanță de câștigător. Cu cele 7,84%, candidatul purtat pe brațele destinului nu convinge nici măcar propriul partid să-l voteze. PNL obține la București 12,58%. Ce n-a mers nici de data asta?

Sebastian Burduja defilează în emisiuni televizate la ore de maximă audiență ca un adevărat învingător cu toate explicațiile la el: un primar liberal de sector a câștigat în București cu cel mai mare scor, prin urmare și-a atins obiectivul. Nici măcar faptul că nu l-a votat propriul partid nu-l descurajează. Burduja este convins că nici de data asta nu este vina lui. Regretă doar că liberalii lui au căzut în capcana votului util și au pus speriați ștampila pe Nicușor Dan de frică să nu se trezească cu Gabriela Firea sau, mai rău, cu Piedone. Altfel spus, încă n-a sosit momentul lui. Astrele s-au aliniat prost.

De o demisie nu poate fi vorba, deoarece tot partidul spune că a fost o candidatură eroică, la sacrificiu. Ar trebui chiar să-i mulțumească, la fel Nicușor Dan, pentru că tot ce a criticat la el în timpul campaniei a reparat a doua zi. Ajunși în acest punct, remarcăm din nou lucirea stranie din privirea lui fixă cu care îndrugă toate bazaconiile de mai sus. Siguranța de sine cu care Sebastian Burduja a anunțat într-un interviu pentru G4Media.ro că este la mai puțin de un procent distanță de Nicușor Dan, ținând să precizeze că așa arată un sondaj realizat de consultanți străini, este aceeași de acum 15 ani.

Burduja știe că orice prostie spune sau face nu i se poate întâmpla nimic rău. El este alesul lor și băiatul lui tata. Lui i s-a arătat că va fi viitorul președinte al României, iar acest lucru va trebui să se întâmple așa cum s-au întâmplat toate celelalte. Chiar dacă acum nu-l alege nimeni, cine știe, poate vine ziua în care va fi pus cu mâna altora și în cea mai înaltă funcție din statul român. Cu privirea fixată undeva în viitor, în ochii lui Burduja se reflectă propria lui stea strălucitoare, chiar dacă azi abia mai pâlpâie.

România înghite multe: penali, borfași, traseiști, inculți, măscărici, impostori și țambalagii. Dar există ceva la care alegătorii fac alergie instant, un rău ascuns, care le-a ruinat speranțele în ultimii 30 de ani și le-a nenorocit viața înainte. În încăpățânarea lor, refuză uneori inexplicabil să-i voteze pe copiii lor stăpâni peste copiii noștri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

59 comentarii

  1. un fel de animalut de companie, politic.

    • Exact exprimat obiectivul ticalos: „copiii lor stăpâni peste copiii noștri”. O realitate care ne revoltă in gradul cel mai inalt, iar Burduja este un caz strident si recent.
      Atat de strident si de recent, incat te poate total captiva.Totusi, ma intreb: este Burduja cel mai important fenomen al momentului?
      Alegerile care inca nu s-au finalizat au dezvaluit nereguli inadmisibile chiar si pentru Romania. Exista suspiciunea ca ele au fost viciate si nu oricum, ci in stil planificat, organizat, cu concursul institutiilor din domeniu.
      Este extrem de grav, o dovada ca democratia a sucombat. Daca statul nu este complice, ar trebui sa reactioneze prompt, pentru a se descoperi adevarul. Dar nu pare sa se grabeasca.
      Presa ar trebui sa napusteasca asupra acestei situatii, sa lase alte subiecte si sa lupte pentru a se afla adevarul.
      Dar, din pacate, observ la unii dintre ziaristii mei preferati tendinta de a ne indrepta spre alte subiecte.Ce e cu ei?

  2. O exceptie la cugetarea de final a D-lui Tapalaga: castigatorul de la Sectorul 5 al Bucurestiului.

  3. Mircea Geoana.

  4. PNL sustine ca nu are cu cine guverna din partea dreptei pentru ca sunt vai de curul lor, faramitati. PSD e singura varianta.
    Apoi tot PNL ameninta PSD ul ca o sa atraga toate fortele de dreapta pentru prezidentiale.
    Ce santaj mizerabil. PNL o sa aiba o surpriza imensa in curand.

  5. Geoana va fi Președintele cu sau fără sprijinul psd!

  6. O siguranță de sine nejustificată și sancționată drastic de alegători, cum numai la în curând fosta conducere a USR s-a mai putut vedea.

    • Sa nu il comparam totusi pe Drula cu papagalul de Burduja.
      Drula e criticat mai mult pentru ca de la el aveam asteptari dar in niciun caz dubiosul de Burduja nu poate fi comparat cu Drula.

    • drula fu un ministru competent
      la conducerea partidului, degeaba
      dar nah, e aripa barna, n-ai ce sa-i ceri mai mult

  7. Se putea sa nu il mai calomniezi inca o tura pe Burduja? Atat de tare va e frica de un tanar independent si super smart? De ce? Pentru ca nu e controlabil? Greseli in politica s-or mai face dar sa il ataci pentru ca are speranta ca tara asta poate mai mult mi se pare de-a dreptul absurd. Ati devenit niste triști care știu doar sa urasca, deghizati in jurnalisti.

    • Costele, independent de unde și mai ales de unde super smart?!

    • _super smart_ ? aici votează români bre… mai încearcă o dată

    • sebastian, tu esti? sau tac’tu si prietenii?!
      iar daca nu, si esti doar un fraier fara interes direct, nu te mai lasa furat pe fata de toti escrocii mediocri. vei trai mai bine.

  8. Chiar nu înțeleg cum un jurnalist își pare mite să scrie așa ceva. Văd doar o
    Poveste fără nici un fel de dovadă , nimic… totul e scris tendențios.

    Sper să plătiți pentru astfel de articole… scump.

    Păcat ca în România nu se întâmplă și mai ales ca sunt mulți care cumpără dezinformările

  9. Piedone jr a fost votat.

  10. Domnule Tapalaga, in tot acest articol se remarca doar o frustrare si mai mult o ura la adresa lui Sebastian Burduja. Deontologia profesiei de jurnalist va lipseste cu totala desăvârșire. Nu aveti nicio dovada in ceea ce expuneti in acest articol. Daca va lipseste ceva pe plan personal sau profesional solutia nu este sa aruncati cu noroi in cineva.

    • Exact!
      Interesant ca un personaj ca Burduja, cu studii serioase, cu o comunicare clara, un om cu adevarat harismatic a generat un val de reactii pline de ura. Mare surpriza pentru cei care nu cred „jurnalistii” si fac efortul sa asculte ce are de spus Sebastian Burduja. Are intradevar o sclipire, o eleganta, inteligenta cu mult peste media. O incantare sa il asculti. Stranie nu este sclipirea lui, ci graba si inversunarea cu care este ponegrit de asa-zisi aparatori ai democratiei.

    • Cucoană, fără supărare, nu ți-au ajuns 50 de ani de Securitate, ca s-o spunem p-aia dreaptă? Mai vrei o tură?

    • Ohoo, ușor ladies Adișor888 și Leti, de tineri Harismatici(!) lideri adulatoare! Daca nu reusiti sa vedeti goliciunea faptelor acestui sclipitor, peste medie inteligent si elegant domnișor școlit în stil american care stapaneste foarte bine arta aburitului prin vorbe, poate e cazul să va orientati spre lumea modei si a spectacolului, nu va mai chinuiti cu politica. Vă spune ceva diferența colosală dintre procentele visate si vândute audienței de Harismaticul tânăr si sclipitor pe deasupra si procentele reale obtinute in cursa spre primăria capitalei? Daca nu, ei bine, i-o lipsi domnului jurnalist DT ceva pe plan personal si profesional, dar in cazul vostru e sigur ca ceva puternic, dur si disponibil este lipsa majoră din viata voastră.

    • Parcă ar fi corul textilistelor de la APACA: Nu vrem bani, nu vrem valută … vrem Sebi… că e cu Tuță (n-am găsit altă rimă)

  11. Tu vorbești de moralitate domnule Tapalagă după ce ai fost slugă netrebnica a Monicăi Macovei încercând să justifici toate inepțiile ei ! Această invidie pentru un om bine pregătit și fără să probezi în vreun fel nu cred că este un exemplu de jurnalism

  12. Asta este jurnalism? “Sclipire stranie din privirea fixa”? Pe bune? Putem spune orice, dar Burduja e mega comunicator, carismatic, inteligent, pregătit, educat. Ai studiat matale la Stanford și Harvard sa știi ce le spunea colegilor? Măcar da o sursă. Mai sunt mulți alți politicieni ai căror părinți au avut resurse materiale și poziții mult mai înalte în stat, dar nu au fost nici să se educe, nici nu au atâta energie și pasiune de a face lucruri bine. Unii precum Năsui au ajuns miniștri și au făcut doar dezastru.

    • E un pamflet, bos.s…
      In aleea Modrogan s-a auzit de specia literara cu pricina sau de când cu vizitele nocturne in Kiseleff10 sunt apreciate doar glumițele cu tentă proletară ?!

    • @Scara
      Eu chiar i-am vazut „sclipirea stranie din privirea fixa”! Ea exprima un parfum, o adiere de disperare, de furie, de neputinta toate sublimate extrem de sofisticat precum un Harvard terminat summa cum laude! Zau! E pura realitate! :)))

  13. Un Dan Tăpălagă care scrie de Burduja și rezultatul lui la alegeri este ca un eunuc într-un harem.
    Știe cum se face, știe că se face în fiecare seară, doar că nu poate să facă.

    • @HM
      Iar Burduja cu 7,6% la capitala e ca un Sultan peste care vin toate cele 200 de cadane in acelasi timp si el le rezolva pe toate, nu-i asa? :))))

    • Are un succes la secsul moale… mai ceva ca Petre Roman la apaca

    • @inapasevedeinvers
      Ce tari au fost lozincile si strigaturile de la inceputul ultimului deceniu al secolului trecut: „Noi muncim, nu gandim”!; „Vom construi o lume noua, NU voua”! Si bineinteles : „Nu vrem bani, nu vrem valuta, Vrem ca Petre sa ne…”!

  14. g4, verificați-vă filtrele antispam că sunteți inundați de mega boți mega comunicatori!

  15. Ca orice deontolog care se respecta, domnul „jurnalist” se face că nu știe că fără voturile PNL Nicușor Dan nu ar fi ajuns niciodată primar.
    Înțeleg că e grav că a Burduja a luat 7% in București, mai puțin decât PNL, pentru ca unii au preferat să voteze util, dar e ok că USR a luat nici 5% la nivel de țară, vot politic, și intrarea în parlament nu e deloc sigură. Acel 5% include și scorul mare de la București, cu voturi utile cu tot.

    • Era să uit: Burduja o fi arogant și băiatul lui tata, dar ce ne facem cu domnul Drulă care a crezut că o rangă și o mie de aroganțe o să îl facă președinte.
      Pentru că e plina istoria de politicieni care au convins electoratul să-i voteze pozând arogant pe Facebook în salvatorii unor nații de proști care nu îi merită.

    • @Andrei Matei
      Dar de ce ai tu impresia ca Tapalaga tine cu USR? Sau asta e (doar) punctajul „de fuga” primit de la burdujel? :))

  16. Ups! A trimis viitorul presedinte al Romaniei echipa turcoaz sa il puna la colt pe dl Tapalaga. Dl Tapalaga il descrie cu acuratete pe Burduja. Probabil are si dovezi pt cele afirmate. Ce a omis dl Tapalaga sa mentioneze este ca viitorul presedinte este o nulitate, nu are absolut nici o realizare la ministerele unde a fost ministru, din contra. Procentul de 7 % din voturi obtinut de viitorul presedinte confirma ce spune dl Tapalaga. Un scaun are mai multa carisma si utilitate decat viitorul presedinte.

    • „Procentul de 7 % din voturi obtinut de viitorul presedinte confirma ce spune dl Tapalaga”

      Procentul de 5%, și acela obținut în alianță cu alte doua partide, confirma ce spun eu: un scaun cu doua picioare are mai multa carisma și utilitate decât viitorul președinte cu rangă.

    • @Andrei Matei
      Ai dreptate! A fost o gresala alianta cu PMP si Forta Dreptei. De fapt i-a luat cateva procente bune USR! Nu se va mai repeta. Multumim
      PS. Burduja insa tot un om de lista va ramane… si de numiri!

  17. Taios articolul dar ultima fraza mi s-a imprimat in creier ca e bine zis.

    Cand Basescu a fortat-o pe EBA pe lista la UE, l-am urat.

    Cand vad tinarul cu ceafa lata Piedone Jr. de la S5, cu privirea aceea de mancator de seminte, probabil negociat cu PSD la sector la schimb cu candidatura pana la final a lui taica-su – urasc ca vorbesc aceeasi limba cu ei.

  18. Nu Burduja este viitorul președinte al României. Este prea educat.

    Viitorul președinte este Vlad Piedone, primarul de la sectorul 5. E cel mai potrivit, reprezentativ pentru majoritatea bucureștenilor care votează.

  19. Dacă era educat, nu accepta rolul de marionetă a PSD și nu mințea în ultimul hal că mai are puțin și îl depășește pe Nicușor. Asta e orice, numai educație nu.

  20. Oare s-ar putea intampla si ceva bun in Romania? Poate asa ar ajunge Sebastian Burduja presedinte. Dar ma intreb daca asta e posibil, cand jurnalistii nostri declarati „independenti” arunca cu noroi in oamenii incompetenti. Stranie este privirea lui Tapalaga, ce are el de aparat de scrie compuneri in ceas de seara? Eu sper din tot sufletul sa reuseasca sa devina presedinte. Am fi si noi reprezentati cu mai multa onoare. Pe mine cu siguranta ma reprezinta.
    Ma gandesc ca pe Tapalaga et comp. nu il reprezinta Sebastian Burduja pentru ca nu inchide si centrala nucleara de la Cernavoda, pentru ca nu este coruptibil, este un tata de patru copii, isi iubeste familia si ….”vai, ce groaznic”, mai zice ca si crede in Dumnezeu. Nu latra deloc inspre stanga, asa cum le place pe aici….

    • Letitia, mai usor cu odele! Mai bine vezi ca iti da in foc ciorbita si iar te ia la omor al tau cand vine de la baute si iti zice sa vezi de casa si sa lasi visele despre feti frumosi pe cai albi! Pe bune!

    • Tanti,
      Ia-l acasă la tine pe Burduja, că Bucureștiul și România nu au nevoie de un pui de sec
      u.rist.

    • Leti, ia de citeste ce ti-am scris mai sus unde te-ai luat de mână cu Adi888 si v-ati apucat de visat cu ochii deschisi. Serios, viata mai trebuie si traita, nu doar visată. Stii ce-ar fi fost eroul ăsta al tau daca nu era „baiatu’ lu’ tata”? Un crai de Centrul vechi, că de Dorobanti nu era cazul, plin de vorbe goale si care dupa doua beri ar fi mers si taras dupa tine daca-ti ridicai un pic codița in fața lui.

  21. echipa burduja si-a activat dronele
    nu va crede nimeni, nici macar votantii partidului national „liberal”
    mergeti, va rugam, va faceti de ras

  22. „Noi vrem sa construim o lume noua, NU VOUA” au spus parintii lor parintilor nostri si din pacate cam asa s-a si intamplat! :((

  23. Domnule Tapalaga, ati atins cu câteva cuvinte aiatolahul politicii romanesti si ati dezlănțuit jihadul.

  24. O fi reincarnarea lui IC Bratianu, aduceti un astrolog sa ne lumineze!

  25. Cat de buna e ultima fraza, si ce i-a oparit pe lingaii lu’ tata secu’

  26. Faptul ca tatal lui – despre care Sebastian spune ca este un profesionist desavarsit – a decis sa ramana sa lucreze pentru un oligarh rus spune multe.

  27. Daca PNL nu scapa de Klaus, Ciuca, Bode, Alinuta, merge tot cu PSD si nu-l scoate la inaintare pe Bolojan, singurul care poate sa invinga candidatul partidului unic este in acest moment Nicusor Dan. Multi o gandesc, nimeni nu o articuleaza.
    Pnl daca se incapataneaza cu Ciuca si USR cu Lasconi vor disparea in irelevanta.

    • Ar fi bine să ai dreptate, dar pe plan local (primari) Pnl e umăr la umăr cu Psd. Iar la primării se fură mai bine decât la centru. Deci Pnl are viitorul asigurat mulți ani de acum încolo.

    • daca se intampla sa avem in turul 2 Ciuca-gen-5fasole-plagiatorul (ala de e „barbat” de trimite institutile de forta impotriva Emilie Sercan o femeie) Vs Ciolacu-analfabetul-de-buzau-ne-moldoveanul , mi-e asa de scarba de tzeapa luata cu ficusul , ca ma duc sa votez psd doar ca sa imi bat joc de pnl .. oricum nu conteaza care din cele doua nulitati ne reprezinta, iar alianta psd-pnl-udmr va fi aceeasi indiferetn de presedinte

  28. super articol

  29. {1} — Nu contează ce vor cetățenii & oamenii partidelor, contează ce vor serviciile secrete, ordin intern sau extern, după cum cere „National Security”. Familiile ofițerilor și generalilor a câtorva sute, poate mii, de inși sunt mai importante decât restul oamenilor care populează spațiul carpato-danubian-pontic. Ce capitalism, ce comunism, totu’ înregimentat și fără implementare dacă nu-s acorduri.

    {2} — Aveți un text oarecum similar ca al lui Liviu Alexa ( https://www.strictsecret.com/p/opus-nr-211-serviciile-secrete-romanesti ). Dumneavoastră, Alexa, cu alți părerologi domnule Tăpălagă, vă opriți scurt: textele sunt de natură dezvelitoare dar fardate în așa fel încât oamenii sunt invicibili, că nu pot fi luați cu asalt în instituții, sedanurile sau SUV-urile pe care le conduc, vilele sau casele de vacanță. Într-adevăr, eu nu știu locuințele și safe house-urile ofițerilor din UAT-ul meu, dar de ce doar serviciile – de aici sau de afară – să știe de reședințele ofițerilor și publicul nu?
    Că dacă tot la epoleți e puterea, comunicarea, adaosul comercial, mă gândesc că lumii i-ar fi mai ușor să se adreseze, să petiționeze, direct acolo la sediile DRI-urilor, STS-ului, unitățile militare… nu-i așa?

    {3} — Oamenilor… nu le pasă. Nu le pasă, nu le-a păsat vreodată.
    Frica românilor față de ‘autorități’ sau ‘forțelor de ordine’, închisori, magistrați, moarte, este mult mai înrădăcinată decât împlinirea dorințelor – idealiste sau concrete – ale copiilor, respectiv copiii copiilor lor. Pe vremea comunismului, și după Revoluție, românii nu au vrut să-i omoare pe nomenclaturiști și securiști, nici pe ofițerii/generalii de armată care au tras în ei, să-i omoare (ulterior ce a urmat cu Mineriadele).

    Iar românii de excepție – idealiști sau pragmatici, respectiv utilitariști – știu care este rezolvarea, dar, mulți din instituții au cizelat și abrutizat românilor majoritari nepăsători, încât nici urmă de măduvă sau nerv. De unde și expresia, „cu o floare nu se face primăvară”.

    Suntem țara în care frica de poliție, de jandarmerie, de servicii, de judecători/procurori, de închisoare, de moarte, este necuantificabilă decât râvna de a-i termina pe cei care proliferează această frică (+familiile lor, care studiază, locuiesc, în vile aici sau afară, pe banii noștri).