G4Media.ro

Ilie Bolojan: Unul din momentele în care PNL cred că a pierdut…

Sursa foto: captură video

Ilie Bolojan: Unul din momentele în care PNL cred că a pierdut destul de mult a fost când a decis să facă coaliția cu PSD, după ce în alegerile precedente ostilizase puternic electoratul. PNL ar trebui să aibă candidat propriu la prezidențiale

Reales în funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan apreciază că PNL a greșit când a decis să intre în coaliție cu PSD, iar ca răspuns bazinul electoral al PNL a sancționat partidul la alegerile din 9 iunie. Nu doar că PNL a pierdut alegeri în unele orașe și județe, dar chiar și acolo unde liberalii și-au recâștigat mandatele (de exemplu Cluj și chiar Bihor), scorul electoral a scăzut semnificativ, față de alegerile din 2020.

„Unul din momentele în care PNL cred că a pierdut destul de mult a fost momentul în care a decis să facă coaliția cu PSD, după ce în alegerile precedente ostilizase puternic electoratul.  Oamenii, chiar dacă nu au încredere în noi, lumea politică, totuși se așteaptă la o anumită predictibilitate și voltele puternice (…) Când faci astfel de erori îți știrbesc încrederea și nu mai ai credibilitate în fața oamenilor. Din punctul meu de vedere, se pot face înțelegeri chiar și în politică, dar e nevoie de o anumită decență și normalitate, altfel suntem detestați de oamenii care nu înțeleg ce facem”, a declarat Bolojan la Digi24.

Chestionat despre implicarea președintelui Klaus Iohannis în formarea actualei coaliții de guvernare și influența sa asupra PNL în ultimi ani, Bolojan a spus că: „Cei care au fost în conducerea partidului trebuie întrebați legat de această chestiune, ca să vă poată da niște răspunsuri”.

Lider al PNL Bihor, Bolojan a mai apreciat că  liberalii ar trebui să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale din septembrie, în contextul informațiilor potrivit cărora Marcel Ciolacu le-a transmis marți liderilor liberali în ședința de coaliție că dacă PNL nu e de acord să îl susțină pe el drept candidat comun la alegerile prezidențiale, PSD ar urma să meargă cu tandemul Mircea Geoană – candidat la Cotroceni și Marcel Ciolacu – premier. Bolojan spune că există alegători PNL care nu s-au regăsit în coaliția formată între PNL și PSD „într-o pondere mult mai mare decât electoratul dur al PSD”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la sediul partidului, că poate spune cu toată responsabilitatea că PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Liberalul a adăugat că susține varianta atât PNL, cât și PSD, să își mobilizeze electoratul și „să avem propriile opţiuni pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi generale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Faci gargara multa Bolojane.Ar fi cazul sa preiei hamurile partidului,nu doar vorbe,cum ne-ai invatat…
    Tot respectul pentru ce faci la Oradea,jos palaria..dar ar trebuie sa te impui mai puternic in partid.

  2. Maca maca Bolojan si apoi iar se pupa cu PSD. Sunteti ridicoli PeNaLilor

  3. Despartiti da impreuna, si uite asa Romania este prada usoara de consumat !
    Vot intr-un singur tur ! Sincer nu inteleg cum nimeni nu observa, nimeni nu protesteaza, ce se intampla se numeste CARTEL !